I morgen er alt mørkt: Marlens historie (Innbundet)

Serie: I morgen er alt mørkt 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202482831
Alder: 14 - 18
Omtale I morgen er alt mørkt: Marlens historie

Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner. Nå har den nådd Norge. Marlen skjønner hva som venter: Dette er slutten på alt. Men hun nekter å gi seg, og sammen med familien forsøker hun å unngå døden. Som i alle kriser er det de svakeste - kvinner og barn - som er de mest utsatte. Marlen må stable alt hun har av mot og viljestyrke for å møte prøvelsene som venter.
Dette er andre bok i den kritikerroste serien "I morgen er alt mørkt".

NOMINERT TIL UPRISEN 2016

Til toppen

Andre utgaver

Marlens historie
Bokmål Ebok 2015
I morgen er alt mørkt: Marlens historie
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Sigbjørn Mostue:

Anmeldelser I morgen er alt mørkt: Marlens historie

Mørkt og skremmende

"Død, spenning og fordervelse er det i hvert fall nok av i denne romanen. [...] I Marlens historie er det også massevis av skrekk og vold, men dette er dempet såpass at det er mulig å få med seg alt det andre Mostue vil fortelle. Uten at det går ut over det voldsomme og svarte som Mostue vil ha fram. Sigbjørn Mostue har en veldig god penn, og her er intet unntak. Romanen er svært lettlest med et veldig godt driv. Marlens historie inneholder mye til både underholdning og ettertanke. Kanskje tar naturen en slik brutal hevn? Kanskje kommer det en epidemi vi ikke kan slå tilbake? Og kanskje kommer det enda en bok? Jeg føler ikke at dette er slutten."

 
Rune Fjellvang, Romerikes Blad

Ambisiøs action

"Brutal, nervepirrende, og ambisiøs oppfølger.I morgen er alt mørkt-bøkene er noe av det mest brutale du finner innen norsk ungdomslitteratur. Dette er høypuls-litteratur – den typen bøker der du stadig tar deg i å snikkikke på neste side før du er ferdig med den forrige, til tross for historien utvikler seg i en halsbrekkende fart. [...] Fortellingen sitter som en knyttneve i magen, og det skulle ikke forundre meg om han har enda en Upris i vente."

 
Marie L. Kleve, Dagbladet Helgeavisa

Årets grensesprengende ungdomsromaner

"Beksvart og brutal, her er det dystopisk så det holder. Mostue skriver i en verden utenfor vår egen verden, men der likhetene med vår egen virkelighet er skremmende nære. Et virus skaper en pandemi der de smittede menneskene blir forrykte og går løs på alle folk rundt seg. Det blir en kamp på liv og død, der spørsmålet hele tiden stilles om å ta de riktige valgene. Blir man en morder om man tar liv i selvforsvar? Kan det forsvares å ta livet av folk som er tydelig syke? Er samhold mulig i en ekstrem-tid der det lett blir alles kamp mot alle? Sigbjørn Mostue vant Uprisen i fjor for den første boken i dette som er ment som en trilogi."

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Til toppen

Om forfatter

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

Alvetegnet-trilogien ser du her.

Oversikt over serien I morgen er alt mørkt finner du her.

Oversikt over serien Den siste magiker finner du her.

Bøker i serien