I morgen er alt mørkt: Brages historie (Innbundet)

Serie: I morgen er alt mørkt 1

Forfatter:

Harmdirrende spenning fra Sigbjørn Mostue!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202450953
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 14 - 18
Omtale I morgen er alt mørkt: Brages historie

I morgen er alt mørkt er en voldsom, men også følsom fortelling hvor skremmende paralleller til hendelser i den virkelige verden gjør dette til tankevekkende lesning.

Brage er en vanlig tenåring, med hjertet håpløst fortapt til den uoppnåelige Frida. Han og vennene lever sine trygge liv i oljenlandet Norge, skjermet mot verdens råskap.Tror de. En dag meldes det fra Japan om rasende horder av mennesker, såkalt forrykte. De går løs på alt og alle. Når galskapen og smitten brer seg skal ikke bare Brages liv falle sammen, men også hele verden.

TILDELT UPRISEN 2015

Til toppen

Andre utgaver

Brages historie
Bokmål Ebok 2014
I morgen er alt mørkt: Brages historie
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Sigbjørn Mostue:

Anmeldelser I morgen er alt mørkt: Brages historie

"Bra fortalt og veldig spennende. [...] Boka er veldig spennende og når du førsthar lest noen sider, blir den vanskelig å leggeifra seg. Jeg hadde en veldig god le seopplevelsegjennom denne boken. Den passerypperlig for ungdom i 13–17-årsalderen."

 
Nils Korsvold (Selbu ungdomsskole), Adresseavisen

Skrekkinngytende alminnelig

"Den er gruoppvekkende, tankevekkende og actionfylt. [...] Nettopp alminneligheten er også denne bokas skrekkinngytende styrke. Det at det kan skje oss, her i bortskjemte, lille Norge. Parallellene til Ebola-frykten er åpenbar. [...] boka er spennende, den har action og driv - og litt kjærlighet. Jeg kan ikke forstå annet enn at den vil fenge unge dystopikere."

Cathrine Krøger , Dagbladet

Sterkt om zombie-apokalypsen

En alvorlig endetidsroman som tøyer grensene for hva en ungdomsbok kan inneholde. [...] I hele sitt forfatterskap har Mostue satt problemer under debatt, og i denne boka gjør han det mer enn noen gang. Første del er en troverdig skildring av utviklingen av en global krise, sett gjennom Brages øyne. [...] Det kommer fint frem hvordan den moderne medievirkeligheten gir alt et uvirkelig skjær [...] Parallellen til den pågående ebola-epedimien, og den rike verdens manglende evne til å stoppe den, er påfallende. [...] Han skriver spesielt godt når det er mye som skjer, og når det først blir litt action blir boken skikkelig medrivende. [...] Det [bildet som tegnes av Brage] er et komplekst psykologisk portrett av en sjeldent sammensatt karakter i norsk ungdomslitteratur. [...] Dette er mørkt, og det er intenst. [...] Jeg leste siste del av boka sittende på nåler, med en klump i halsen. Den tar deg til steder andre ungdomsbøker sjelden går, og den ble sittende i meg, lenge etter siste side."

Ingrid Kvamme Fredriksen, Barnebokkritikk.no

Sigbjørn Mostue kan skrive skrekk så det går kaldt nedover ryggen på noen hver. Sånn er det også i romanen « I morgen er alt mørkt»."

Rune Fjellvang, Romerikes Blad

Til toppen

Om forfatter

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

Alvetegnet-trilogien ser du her.

Oversikt over serien I morgen er alt mørkt finner du her.

Oversikt over serien Den siste magiker finner du her.

Bøker i serien