I det mørke landet (Heftet)

Forfatter:

Aud Greiff (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: In the Heart of the Country
Oversatt av: Greiff, Aud
ISBN/EAN: 9788202234447
Omtale I det mørke landet

Magda er en halvskrullete, halvgammel peppermø. Hun bor langt ute på landet sammen med sin far - "den dystre enkmannens stygge datter," som hun sier om seg selv. De har ikke engang naboer; deres eneste selskap er Hendrik og Anna, ekteparet som arbeider på gården og i huset. Isolasjon og ensomhet gir grobunn for ville tanker og mørke fantasier. Magdas gjerninger (skjer de i virkeligheten eller bare i hennes forvirrede hode?) avspeiler de livsfarlige, uløselige konfliktene som preger samfunnet utenfor Magdas mini-verden.

J.M.Coetzee er født i Cape Town i 1940. Han har to ganger mottatt den høythengende Booker-prisen. I 2003 ble han beæret med den høyeste prisen av alle, Nobelprisen.

Oversatt av Aud Greiff.

Til toppen

Flere bøker av J.M. Coetzee:

Om forfatter

J.M. Coetzee er født i Sør-Afrika i 1940. Han har i unge år bodd og studert i både England og USA. Siden 2002 har han vært bosatt i Australia, og har også australsk statsborgerskap. Coetzee har blitt tildelt flere høythengende priser, blant annet Booker-prisen (to ganger) og Nobelprisen i litteratur som han mottok i 2003. I 2013 var Coetzee for første gang i Norge, der han deltok på Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene på Lillehammer, der han blant annet langleste fra Jesu barndom.

En av Coetzees mest kjente romaner er Vanære (Disgrace), som også er filmatisert med John Malkovich i hovedrollen. Trilogien Barndom, Ungdom og Sommer, står også sentralt i forfatterskapet. I 2014 kom romanen Jesu barndom som ble fulgt opp med Jesu skoledager (2018) og til slutt Jesu død (2021).