I den skogen (Innbundet)

Forfatter:

Jan Erik Birkelid (Illustratør) Sissel Busk (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 384
Illustratør: Birkelid, Jan Erik
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Woods
Oversatt av: Busk, Sissel
ISBN/EAN: 9788204138712
Kategori: Krim
Omtale I den skogen
Paul Copeland mister sin søster da fire ungdommer forsvinner fra sommerleir. To av dem blir funnet døde i skogen, men søsteren blir aldri funnet. Tjue år senere blir han dypt skaket da et lik blir funnet, og det viser seg å være den tredje av ungdommene. Håpet om å finne søsteren i live våkner, men han skal gjøre flere grusomme oppdagelser før han gjennomskuer hemmelighetene som alltid har omgitt ham.

Til toppen

Andre utgaver

I den skogen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
I den skogen
Bokmål Heftet 2010
I den skogen
Bokmål Lydbok MP3-CD 2010
I den skogen
Bokmål Ebok 2010
Anmeldelser av I den skogen

Dette er en superkrim

"Gjennom 14 romaner har den amerikanske spenningsforfatteren Harlan Coben gang på gang demonstrert at han tilhører verdens ledende sjikt i genren. I den skogen, som er hans syvende på norsk, danner et foreløpig toppunkt i karrièren og er en av de beste kriminalromaner undertegnede noensinne har lest (...) Jo da, Harlan Coben er tidligere blitt belønnet med høyeste karakter, men 6-eren for I den skogen må bli blankere enn noen gang."
 
Terje Stemland, Aftenposten
"Fullspekket med troverdige karakterer blir dette krim av ypperste klasse."
 
Annette Torjusen, Fredriksstad Blad
"Coben klipper effektivt i handlingen slik at spenningsnivået hele tiden holdes oppe, og resultatet blir en krim godt over gjennomsnittet."
 
Ingvar Ambjørnsen, VG

Nervepirrende fra Coben

"Amerikanske Harlan Cobens nyeste spenningsroman i norsk oversettelse er en oppvisning i suverent krimhåndverk. Her drives leseren framover av en forfatter som klarer å komme med nye overraskelser helt fram til de siste sidene (...) plot som overgår det meste av hva denne leseren har fått med seg det siste året.."Turid Larsen, Dagsavisen

Absolutt toppkrim

"... maken til kriminalroman som I den skogen som nyss er kommet på norsk, er det svært lenge siden jeg har lest. Det er en psykologisk krim, så intrikat, intelligent og spennende skrudd sammen at de feteste superlativer må tas i bruk."Finn Stenstad, Tønsbergs Blad
"Dialogen er gjennomgående skarp og rytmisk, løsningen smart og overraskende, som alltid hos Coben. Flere har døpt ham spenningslitteraturens M. Night Shyamalan, regissør av Den sjette sansen."Aslak Nore, Morgenbladet
"Dette er opptakten til en av de mest spennende krimromaner jeg har lest noensinne. Allerede i prologen klarer Harlan Coben å trollbinde meg. Sjelden har jeg lest så mange timer sammenhengende. Nerven i språket, nerven i handlinga og det at nye, dystre hemmeligheter kommer på løpende bånd, gjør at boka er helt umulig å legge fra seg."E. Kristenstuen, Oppland Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Han har rasket med seg det meste som finnes av priser og har tronet på bestselgerlistene over store deler av verden. Bøkene hans blir utgitt på mer enn 22 språk.

Harlan Coben har hatt eventyrlig suksess som forfatter, men fortsatt gnager uroen ham: Vil han klare å skrive en historie som er like god som den forrige?

Jeg bekymrer meg hver eneste gang. Når jeg er ferdig med en bok, hører jeg en stemme inne i meg si ”Vel, det var det. Nå kan du like godt legge opp, for det der klarer du aldri en gang til.” Erfaring har lært meg at den lille stemmen tar feil. Men jeg hører den fortsatt, og selv om jeg vet at den tar helt feil, gjør den meg sprø.

Hemmeligheter og familiebånd er temaer i flere av Harlan Cobens bøker. Hvorfor?

For å si det helt enkelt, det er kjempespennende temaer. Jeg er fascinert av familiebånd som kan kvele eller trøste. Jeg elsker fryktelig uflaks og umulig redning. Dette er rett og slett mitt domene. Det slutter aldri å forundre meg hvor sterkt lesere identifiserer seg med historier og hendelser som har med familie og foreldre å gjøre. Men ved nærmere ettertanke er det vel ikke så merkelig. Det er jo det viktigste i livet for de fleste av oss.

På spørsmål om hvem som var hans første litterære inspirator, er Coben ikke i tvil. Det var moren min. Vi gikk ofte sammen til den gamle Barnes & Noble-bokhandelen på Manhattan, og der kunne vi være hele dagen. På den tiden hadde vi ikke mye penger, og vi handlet så å si aldri leker, men vi fikk alltid de bøkene vi hadde lyst på. Jeg har alltid vært nærmest altetende når det gjelder bøker, og har fortsatt stor glede av å lese.

Han blir litt mer tvilende når vi spør om hva han gjør i fritiden.

Fritid – hva er det? Enten skriver jeg eller så leser jeg, eller så er jeg sammen med de fire barna mine som er fra ni år og nedover. Alle som selv har barn, skjønner nok at jeg ikke har fritidsproblemer.