I beste mening (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202479800
Kategori: Romaner
Omtale I beste mening

Helene vokste opp i fosterhjem hos Anna og Helge. Nå har hun stiftet familie og har flyttet tilbake i håp om å redde ekteskapet med Karl. Romanen forteller om hennes søken etter å ha noen i livet sitt: om å føle seg som en gjest hos fosterforeldrene, om ungdomskjærester, savn og ensomhet. Helene går med en økende uro i snøstormen: Kommer Karl hjem? I beste mening er en innsiktsfull roman om å høre til.

Til toppen

Anmeldelser I beste mening

"Sterkt om å være frakoblet og om behovet for tilhørighet. (...) Bokens styrke er forfatterens innsikt i det menneskelige. Med varme utforsker hun hva som skal til for å føle tilhøringhet og hvordan forventningerom å hengi seg kan bli for krevende, der tillit er en risikosport."

 
Torborg Igland, Fædrelandsvennen

"Benedicte Meyer Kronberg markerte seg alt med debutromanen i 2010 som ein stilsikker og klok skildrar av liv i nærkontakt med psykiske problem. Ho har tidlegare skildra ei jente med bipolar mor, ein tenåring med eteforstyrring og ein familiefar med posttraumatisk stressliding. Likevel er både tidlegare romanar og romanen av året meir enn tematiske utforskingar av diagnosar, det handlar også om det psykiske klimaet i samtida vår...Det sterkaste med skildringa av Helene er at ho ikkje framstår som eit menneske ein synest synd på, men eit det er mogeleg å identifisere seg med, trass i ulik livserfaring. Forfattaren teiknar bilete av ei kvinne som desperat treng, men ikkje heilt greier å vere emosjonelt nær andre, noko som manifesterer seg ulikt i ulike livsfasar . Benedicte Meyer Kronberg er ein av dei mange gode forfattarane i Noreg som enno ikkje har nådd eit stort publikum. Noko av årsaka er nok at ho har valt det subtile og stilreine uttrykket og unngår det dramatiske og sterkt kjensleladde, ikkje heilt ulikt Merethe Lindstrøm."

MERETE RØSVIK GRANLUND, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter
Benedicte Meyer Kroneberg er født i 1972 i Oslo, men bor på Hisøy utenfor Arendal. Hun har hovedfag i nordisk litteratur fra NTNU og jobber som lærer i ungdomstrinnet.