Hyttene i Rondane (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 95
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hyttene i rondane
ISBN/EAN: 9788202186623
Omtale Hyttene i Rondane

Gjennom tekst og bilder skildres i alt 45 betjente og ubetjente hytter i området fra Hamar nordover til Dovre og derfra østover mot svenskegrensa, med Ronane som et naturlig midtpunkt.

Dette er den tredje boka om hyttene i fjellet, og denne gangen har forfatteren beveget seg over til de østlige fjelltraktene - det sammenhengende fjellområdet som strekker seg fra Hamar nordover til Dovre og derfra østover mot svenskegrensa, med Rondane som et naturlig midtpunkt. Gjennom tekst og bilder skildrer Per Roger Lauritzen i alt 45 betjente og ubetjente hytter i dette området. Han presenterer både Turistforeningens egne hytter og de privateide, og gir dessuten en rekke råd og vink for at hytte-til-hytte-opplevelsen skal bli så vellykket som mulig.

Her presenteres historikken, tidligere og nåværende bestyrere og eiere, beliggenhet og adkomst. Tekst og kart viser hvordan de forskjellige hyttene er knyttet sammen gjennom et nett av merkede stier og løyper. I tillegg er dette også en bok om Rondane og de omliggende fjelltraktene som tureldorado, sommer som vinter. I teksten har forfatteren lagt inn forslag til spesielle severdigheter langs rutene, enten det dreier seg om steder av historisk interesse eller flotte naturperler.

Boka er utgitt i samarbeid med Den Norske Turistforening.

Til toppen

Flere bøker av Per Roger Lauritzen:

Om forfatter

Per Roger Lauritzen (født 1956) er fra Sandefjord og bor i Asker. Han har utgitt et stort antall bøker om turliv og natur, de fleste illustrert med egne bilder, og har gjennom sitt mangeårige arbeid i DNT og nå i NAF fartet mer rundt i landet vårt enn de fleste. Han er en ettertraktet foredragsholder.