Hyper (Innbundet)

En beretning om uro

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 256
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204127952
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Hyper

Pernille Dysthe forteller en intens og personlig historie om å leve med en indre uro - og om å finne strategier for å holde den under kontroll og gi den retning.

I uroen ligger en vilje som er ukuelig, og en sårbarhet som ikke kjenner grenser. Suget etter ro og forutsigbarhet er like stort som suget etter action og avledning fra kjedsommeligheten. Dysthe skildrer hvordan livet vingler mellom disse ytterpunktene fra barndom og videre inn i voksen alder. Samtidig er Hyper et oppgjør med vårt samfunns ønske om å kategorisere eller diagnostisere alle som ikke stilltiende føyer seg inn i rekke. Det gjør Pernille Dysthes skildring til et tankevekkende og viktig innlegg i debattten om ADHD.

Hyper er Pernille Dysthes første bok. Til daglig arbeider hun som journalist i månedsmagasinet HENNE.

Til toppen

Flere bøker av Pernille Dysthe:

Om forfatter

Pernille Dysthe (f. 1961) debuterte med den selvbiografiske boken Hyper i 2006 og ble tatt vel imot av både lesere og anmeldere. Den handlet om å vokse opp med ADHD og var et betimelig innlegg i samfunnsdebatten. Boken ble også oversatt til svensk, og forfatteren har siden vært en ettertraktet fordragsholder om emnet.

Besetttelsen er hennes andre bok. Til daglig arbeider Dysthe som journalist i månedsmagasinet HENNE.