Hvorfor skyter de? (Heftet)

Konflikt- og kulturforståelse i internasjonale militære operasjoner

Forfatter:

, , , , , , , , og

Forfatter: , , , , , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202274078
Fag: Sosialantropologi
Nivå: Akademisk
Omtale Hvorfor skyter de?

Hvilke utfordringer møter norske soldater når de deltar i internasjonale militære operasjoner?

Ni soldater forteller fra selvopplevde konflikter i områder som Afghanistan, Libanon, Bosnia og Kosovo. Gjennom soldatenes sterke historier blir det tydelig hvilke konkrete utfordringer de stilles overfor i konfliktområder. Sosialantropologene Hogne Øian og Bror Olsen er redaktører for boka, og de har skrevet innledningen, som sammen med soldatenes fortellinger viser kompleksiteten i internasjonale militære operasjoner.

Tekstene får fram at det er mennesker, og ikke bare stater, som møtes, og at vanskelige situasjoner svært ofte må løses ved å bruke mellommenneskelig kommunikasjon i tillegg til, og noen ganger istedenfor, et militært språk.

Hvorfor skyter de? er relevant for alle som skal arbeide i konfliktområder verden over, og for dem som studerer eller ønsker å vite mer om håndtering av kulturkonflikter.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Hvorfor skyter de?
"... dette er en glimrende lærebok som nærmest burde være obligatorisk lesning for enhver som skal delta i internasjonale oppdrag. [...] Anbefales for alle som ønsker å vite mer om håndtering av kulturkonflikter."Lars Reiermark, Sjekkposten 1/2010

Til toppen

Om forfatter

Bror Olsen (f. 1962) ble cand.polit. i sosialantropologi i 1995. Han disputerte til dr.polit. i 2004 med avhandlingen «Revolusjonen som ikke kom. En teori om nyskaping i populærmusikk», som omhandlet bortfallet av musikkrevolusjoner i populærmusikk.