Hvorfor barnet koker i polentaen (Heftet)

Forfatter:

Peter Franziskus Strassegger (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Warum das Kind in der Polenta kocht
Oversatt av: Strassegger, Peter Franziskus
ISBN/EAN: 9788202622022
Kategori: Romaner
Omtale Hvorfor barnet koker i polentaen

Hvorfor barnet koker i polentaen er en intens og rystende oppvekstfortelling om et flyktningbarns jakt på tilhørighet i en fremmed verden. Romanen kom opprinnelig ut i 1999, men oppleves i dag som mer aktuell enn noen gang.

To unge søstre i en sirkusfamilie jakter på faste holdepunkter i en tilværelse preget av sirkusets kunstige verden og et omflakkende liv. For å glemme sin engstelse for moren, som risikerer å styrte i døden under hver eneste opptreden, må søstrene fortelle hverandre historier. Og jo barskere tilværelsen blir, jo mer grufulle blir historiene, som for eksempel den om barnet som koker i polentaen.

Oversatt og med etterord av Peter F. Strassegger.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser Hvorfor barnet koker i polentaen

Som et slag i mellomgolvet

"Smerten oser av denne boka, skrevet med barnets språk, det observerte, uforklarte, uforståtte. Den er rett og slett vanvittig god; som et slag i mellomgolvet, der kraften ligger i den utradisjonelle formen; i brokker levert av et barn som ikke skjønner sammenhengene, som lever mellom voksne som gjør merkelige ting. Noen setninger skriker mot oss som egne avsnitt med store bokstaver."

 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Og for ein herleg, original, underhaldande, gripande og god roman det er!"

Odd W. Surén, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Aglaja Veteranyi (1962–2002) ble født i Bucuresti inn i en sirkusfamilie som rømte til Vesten på slutten av 1960-tallet. På grunn av familens omflakkende liv var hun analfabet frem til 17-årsalderen, og hun lærte aldri å skrive på morsmålet rumensk. Etter teaterstudier i Zürich debuterte Veteranyi som romanforfatter i 1999 med Hvorfor barnet koker i polentaen. Den førte til et umiddelbart gjennombrudd og innbrakte henne flere priser, deriblant Chamisso-Förderpreis og Berliner Kunstpreis.
Hvorfor barnet koker i polentaen (1999) er de siste årene oversatt til en rekke språk.