Hvordan oppdra barna - og deg selv (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 263
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: How to Behave So Your Children Will, Too!
ISBN/EAN: 9788202202651
Omtale Hvordan oppdra barna - og deg selv
I denne boken lærer foreldrene hvordan de gjennom å forandre sin egen oppførsel og positiv fokusering kan oppdra barna sine, være positive forbilder for dem og gi dem en trygg ballast som er nødvendig for den fremtiden som venter dem.

I Hvordan oppdra barna ¿ og deg selv! legger forfatteren Sal Severe vekt på at foreldrene må gå i seg selv før de starter barneoppdragelsen. Han viser her at barns atferd som regel reflekterer foreldrenes væremåte, positive og negative sider. Det er derfor gjennom å fokusere på deg selv og dine egne handlings- og reaksjonsmønstre du kan forstå dine barns sider. Endrer du din egen oppførsel, vil du også kunne endre barnas.

I stedet for å henge deg opp i barnets negative sider oppmuntrer forfatteren deg til å legge vekt på de positive sidene ved barnet, å forsterke disse gjennom ros og positive tilbakemeldinger snarere enn å kritisere barnets dårlige trekk. Da vil barnet ikke bare få bedre selvfølelse, men også indirekte lære at positiv fremtoning har større gjennomslagskraft enn den negative.

Boken er blitt en bestselger i USA og fremstår som unik fordi den tydelig viser at barneoppdragelse er en toveis prosess der foreldrenes væremåte er det helt essensielle.

Oversatt av Isak Rogde og Hege Mehren

Se forfatterens websider

Til toppen