Hvordan lese kvalitativ forskning? (Heftet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202378387
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Metode og studieteknikk, Sosial- og omsorgsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Hvordan lese kvalitativ forskning?

Studenter får sin første erfaring med kvalitativ metode gjennom å lese forskning, ikke ved å gjøre forskning selv. Forskning basert på kvalitative metoder er utbredt i profesjonsfaglige studier, og kvalitativ forskning leses av både studenter og profesjonsutøvere. Samtidig er mye usagt om den metodiske fremgangsmåten i kvalitative studier, og de valgene forskere står overfor i en forskningsprosess. Metodekompetanse er derfor viktig, ikke bare for de som selv bruker metodene i egen forskning, men også for de som skal lese, vurdere og ta i bruk slik forskning.

  • Hvordan forstå og vurdere det metodiske grunnlaget i kvalitative forskningsartikler?
  • Hvordan avdekke valgene forskeren har gjort ved å lese forskningsrapporter?
  • Hvordan utvikle kritisk dømmekraft når viktige beslutninger i forskningen er implisitt og innforstått?

Boka er skrevet for å gi lesere av kvalitative studier kunnskap og metodebegreper om prosessen som ligger til grunn for den ferdige forskningsteksten. Fokuset er derfor på hvordan man kan spore og vurdere forskningsprosessen når man leser kvalitative studier gjennom utstrakt bruk av eksempler. Eksemplene er særlig hentet fra kvalitativ forskning innen helse- og sosialfag.

Hvordan lese kvalitativ forskning? er skrevet for bachelorstudenter i helse- og sosialfag, men kan også egne seg for studenter i andre profesjonsfag.

Til toppen

Andre utgaver

Du vil kanskje også like

Anmeldelser av Hvordan lese kvalitativ forskning?
«Boken bruker fine grep for å trekke leseren inn i alle sider ved kvalitativ forskning og metodebruk. Blant annet hjelper relevante casestudier og eksempler leseren å gjenkjenne saker fra eget arbeid.»Kirsten Johanne Bang, www.etikkom.no

Til toppen

Om forfatter
Anne Birgitte Leseth er sosialantropolog (cand.polit.) fra Universitetet i Oslo og dr.scient. fra Norges idrettshøgskole. Leseth er førsteamanuensis ved Senter for profesjonsstudier. Hennes forskning er rettet mot antropologiske perspektiver på helseprofesjonenes kulturelle kunnskapsgrunnlag. Silje Maria Tellmann er sosiolog (cand.polit.) fra Universitetet i Oslo, og PhD-stipendiat ved Senter for profesjonsstudier, Høgskolen i Oslo og Akershus. Hennes forskning handler om eksperters rolle i politikkutforming og norsk klimapolitikk.