Hvordan fange muldvarp (Innbundet)

En livsbejaende bok om det britiske kulturlandskapet, syklusen i naturen, om ensomhet og tilhørighet, og hvorfor gi det opp.

Forfatter:

Knut Ofstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: How to catch a mole
Oversatt av: Ofstad, Knut
ISBN/EAN: 9788202612269
Kategori: Historie
Omtale Hvordan fange muldvarp

"Jeg har fanget muldvarper i flere år, og jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal gjøre det mer. Muldvarpjakt har gitt meg et godt liv, men jeg er gammel nå og lei av å drepe, og jeg har lært meg hva jeg trengte å lære."

Dette er en livsbejaende bok om det britiske kulturlandskapet, syklusen i naturen, om ensomhet og tilhørighet, og hvorfor Hamer gav det opp.

Marc Hamer er noe så sjeldent som profesjonell muldvarpfanger. Muldvarpen er en mystisk skapning. Den er ineffektiv og anatomisk bisarr, og den lever helt alene i mørket under oss. Hamer har skrevet en klok bok om den britiske landsbygda og landskapet, syklusen i naturen og folks generelle syn på det mange tenker på som skadedyr. Hamer har et mer nyansert syn på dette. Han er lei av folk som vil ha en enkel løsning på det de kaller "hageproblem". Han bestemmer seg for å slutte å jakte, fange og drepe. I denne boken forteller Hamer oss hvordan han ser på muldvarpen som mye mer enn et skadedyr. I boken sier han oss noe om vår egen menneskelighet og vår søken etter tilhørighet. Dette er en bok om livet, om naturen, om forfall og vårt forhold til døden, livets uunngåelige utgang.

Til toppen

Andre utgaver

Hvordan fange muldvarp
Bokmål Ebok 2022
Om forfatter

Marc Hamer er en Engelsk forfatter bosatt i Wales. Han har skrevet bøker i en rekke år, og mest om naturen på den britiske landsbygda. Hamer er poet og har brukt store deler av sitt voksne liv på å fange muldvarp på den walisiske landsbygda. Hans fantastiske bok, Hvordan fange muldvarp, er en vakker hyllest til en bemerkelsesverdig skapning. Det er også en utforskning av Hamers liv nå som han har blitt en moden mann.