Hvor er skøyergutten Albert Åberg (Innbundet)

Serie: Albert Åberg 

Forfatter:

Tor Åge Bringsværd (Oversetter)

Albert Åberg er stille og ordentlig, men pappa ser at han Albert tenker på noe. Albert skal begynne på skolen, og han gruer seg.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1982
Antall sider: 30
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Var är bus-Alfons?
Oversatt av: Bringsværd, Tor Åge
Serie: Albert Åberg
ISBN/EAN: 9788202096458
Kategori: Bildebøker , Populære figurer og Barnas bestevenner
Alder: 3 - 5
Omtale Hvor er skøyergutten Albert Åberg

Albert Åberg er stille og ordentlig og gjør alt han får beskjed om, men pappa ser at Albert tenker på noe. Og det gjør han, for han skal begynne på skolen og er veldig spent. Dette vil mange barn kjenne seg igjen i. En herlig fortelling om å gruglede seg til skolestart. 

Mange barn kjenner Albert Åberg. Den lille gutten med det store hodet og ikke så mye hår. Albert bor sammen med faren sin i en høyblokk på et sted som kan være hvor som helst i verden. Bøkene om Albert Åberg er blant de mest kjente og leste bøkene for små barn i Norge.

Les mer om Albert Åberg.

Til toppen

Flere bøker av Gunilla Bergström:

Om forfatter

Gunilla Bergström (1942-2021) både skrev og illustrererte historiene om Albert Åberg. Hun ble født i Göteborg i 1942 og har arbeidet med rim og regler, teater, scenografi og har også skrevet Albert-viser med musikk av Georg Riedel.
Gunilla Bergström har blitt hedret med et tyvetalls priser, bl.a. Elsa Beskow-plaketten i 1979, Astrid Lindgren-prisen i 1981, Svenska Akademiens Schullströmska prisen for barne- og ungdomslitteratur i 2006 og Emilprisen til Astrid Lindgrens minne i 2011. Hun hadde stol nummer 12 i Svenska Barnboksakademin 1997-2013.

Bøker i serien