Hvile og slagverk av Freddy O. Fjellheim (Ebok)
Ebok

Hvile og slagverk (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2010
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.95 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202308971
Kategori: Romaner
Omtale Hvile og slagverk

Hvile og slagverk er Freddy Fjellheims ellevte utgivelse, og allerede tittelen signaliserer tekstenes innbyrdes forhold. Samlingen spenner over et vidt felt, og inneholder kvasse satirer med brodd mot grådighet og ødselhet, tekster som i holdning ligner skillingsdiktets uhøytidelige og realistiske omgang med hverdagslige virkeligheter, og som uten å nøle identifiserer seg med dagligspråkets trivia. Her er en rekke dikt som med Fjellheims presise poetiske språk undersøker den filosofiske innebyrden av forholdet mellom arbeid og hvile, med forbindelser til forfatterens forrige diktsamling, Kristus kommer – og Maria. Spørsmålene om sannhet og rettferdighet kan sies å være brennpunktet i årets utgivelse.

Til toppen

Anmeldelser Hvile og slagverk

"Det er faktisk befriende å lese en diktsamling som vil noe å utover å snakke om seg selv, som har en politisk agenda og et utopisk sikte...Han står i tradisjonen fra Georg Johannesens sylskarpe analyser. Og han viderefører på mange måter Jan Erik Volds polemiske arkiv over landet Gnore."

Henning Howlid Wærp, Bokvennen 2/2005

"En tematisk diktsamling om arbeidsliv, om forbruk og om ikke åforbruke. Som i den svært gode romanen «Fugl Føniks» handler det omfattigdom, materielt og åndelig."

Espen Stueland, Klassekampen

"Besk satire og kritikk (...) Anbefales!"

Kjell Eriksson, Sarbsborg Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Freddy Fjellheim er født i Fredrikstad i 1957. Han debuterte som forfatter med 1. Olsens Bok (1983) som ble utgitt psevdonymt. Hele Fjellheims forfatterskap er preget av en stadig utprøvning av litterære uttrykksformer. Poesi, prosa og sakprosa veksler om tyngdepunktene, og sjangere integreres i forløp som har leserens våkenhet som siktemål. Slik kan man i Fjellheims bøker lese om temaer som vanligvis ikke behandles innenfor ett og samme verk.

Forfatteren er en aktiv deltager i offentligheten gjennom essays og artikler til aviser og tidsskrifter. Han arbeider også som kritiker av litteratur.

Freddy Fjellheim har gjennom mange år undersøkt og kritisert det nyrike Norge ut i fra en økologisk tenkning.