Hvile og slagverk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 78
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202240547
Kategori: Lyrikk
Omtale Hvile og slagverk

"Hvile og slagverk" er Freddy Fjellheims ellevte utgivelse, og allerede tittelen signaliserer tekstenes innbyrdes forhold. Samlingen spenner over et vidt felt, og inneholder kvasse satirer med brodd mot grådighet og ødselhet, tekster som i holdning ligner skillingsdiktets uhøytidelige og realistiske omgang med hverdagslige virkeligheter, og som uten å nøle identifiserer seg med dagligspråkets trivia.

Her er en rekke dikt som med Fjellheims presise poetiske språk undersøker den filosofiske innebyrden av forholdet mellom arbeid og hvile, med forbindelser til forfatterens forrige diktsamling, Kristus kommer og Maria. Spørsmålene om sannhet og rettferdighet kan sies å være brennpunktet i årets utgivelse.

Hør forfatteren lese dikt:
Dere sier at døden er hvile
Kommunikativ patologi
Vi store vi
Rik frelse, fattig rikdom
Hvilens lærebok

"Folkedans og forelesning" [pdf]

Hilsen

Kan det ikke snart revne mellom skyene

i blikket ditt, som ligner mer på tordivel

enn torden, men uten fargene

som forgyller horisonten

på dagene vi er lovet

når dette er

fortært

Til toppen

Andre utgaver

Hvile og slagverk
Bokmål Ebok 2010

Flere bøker av Freddy O. Fjellheim:

Om forfatter

Freddy Fjellheim er født i Fredrikstad i 1957. Han debuterte som forfatter med 1. Olsens Bok (1983) som ble utgitt psevdonymt. Hele Fjellheims forfatterskap er preget av en stadig utprøvning av litterære uttrykksformer. Poesi, prosa og sakprosa veksler om tyngdepunktene, og sjangere integreres i forløp som har leserens våkenhet som siktemål. Slik kan man i Fjellheims bøker lese om temaer som vanligvis ikke behandles innenfor ett og samme verk.

Forfatteren er en aktiv deltager i offentligheten gjennom essays og artikler til aviser og tidsskrifter. Han arbeider også som kritiker av litteratur.

Freddy Fjellheim har gjennom mange år undersøkt og kritisert det nyrike Norge ut i fra en økologisk tenkning.