Hvem fulgte Doruntine hjem? (Heftet)

Forfatter:

Christine Amadou (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Qui a ramené Doruntine?
Oversatt av: Amadou, Christine
ISBN/EAN: 9788202259785
Kategori: Romaner
Omtale Hvem fulgte Doruntine hjem?

Historien om Doruntine bygger på en albansk middelalderberetning: en ung pike giftes bort til en mann i et fjernt og fremmed land. Broren Konstantin avlegger et hellig løfte, en bessa, om å hente henne tilbake hvis hjemlengselen blir uutholdelig. Og så en natt banker det på døren hos Doruntines gamle mor, og datteren står utenfor. Hun forteller at Konstantin har hentet henne og fulgt henne hjem. Men Konstantin har vært død i tre år allerede...
Det blir den arme politisjef Stres som skal etterforske pikens gåtefulle tilbakekomst.
Rykter, mistenkeliggjøring, sprikende teorier sprer seg som gift i det lille samfunnet. Kirken blander seg inn, både den romerske og den bysantiske. Stres arresterer en mann i ren desperasjon. Historien blir en spennende thriller, et vakkert eventyr fra en fjern tid, eller en almengyldig og fengende historie om kjærlighet, ønsketenkning, undertrykkelse og frykt for alt som er ukjent.

Ismail Kadare (1936) er ubestridt Albanias fremste forfatter i dag. Han har skrevet lyrikk, noveller og en rekke romaner, og bøkene hans utkommer i mange land.

Til toppen

Flere bøker av Ismail Kadare:

Om forfatter
Ismail Kadare er født i Gjirokastra sør i Albania i 1936. Han regnes som sitt lands fremste forfatter og har skrevet over 50 bøker. De mest kjente er skrevet under Enver Hoxhas brutale kommunistregime. I 1990 hoppet Kadare av til Paris, fikk politisk asyl og har bodd der siden.
Kadare er stadig oftere blitt nevnt som en mulig kandidat til Nobelprisen i litteratur.
I 2005 ble han den første vinner av Den internasjonale Bookerprisen (The International Man Booker Prize). Bøkene hans er oversatt til mer enn 40 språk.