Hvalrossen (Innbundet)

Serie: Dyreliv i Arktis 2

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 60
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202247263
Kategori: Fakta for barn og Les - lek - lær
Alder: 9 - 12
Omtale Hvalrossen

En sjarmerende beretning om hvalrossens liv, langt oppe i isødet.

Hvalrossene er sosiale og lekne dyr som lever sammen i store flokker. Aller best liker de å ligge og sole seg på land, der de ligger tett sammen som en eneste stor kropp og alle er i berøring med hverandre. De småkrangler og kjekker seg, pruster og fnyser, raper, gulper og bæsjer på hverandre i en herlig blanding.

Gjennomillustrert faktabok for barn med flotte fargebilder. Kit M. Kovacs, som har skrevet teksten i samarbeid med Kirsti Blom, er forsker ved Norsk Polarinstitutt og ekspert på hvalross. Hun har også levert flesteparten av bildene til boken.

Til toppen

Andre utgaver

Hvalrossen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Kirsti Blom og Kit M. Kovacs:

Om forfatter

Kirsti Blom er først og fremst skjønnlitterær forfatter, men skriver også faktabøker for barn. Blant annet Polarserien med flotte fargefotografier. Blom har skrevet 10 bøker om dyrelivet i Arktis. Isbjørnen ble nominert til Brageprisen 2007.

Kit M. Kovacs (1956–) er marinbiolog og polarforsker, ansatt ved Norsk Polarinstitutt i Tromsø. Hun er ekspert på sjøpattedyr, særlig hval, sel og isbjørn. I tillegg til å være artikkelforfatter i en rekke vitenskapelige publikasjoner, har hun skrevet fire fagbøker for voksne og to faktabøker for for barn, Hvalrossen (Cappelen 2005) og Isbjørnen (Cappelen 2007), i samarbeid med forfatteren Kirsti Blom. Hun er også en glimrende fotograf og har tatt flesteparten av bildene som er gjengitt i de to barnebøkene.
Bøker i serien