Hva villmarka lærte meg (Innbundet)

Forfatter:

og

Christoffer Grav (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 104
Illustratør: Grav, Christoffer
Forlag: Larsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293432005
Kategori: Natur og friluftsliv og Fakta for barn
Omtale Hva villmarka lærte meg

Dette er den første boka i serien om Lars Monsens ekspedisjoner, skrevet for unge lesere. Her kan du lese om da ni år gamle Lars overnattet alene i skogen for første gang, og om noen av de første turene i Norge og Alaska, alene eller sammen med kameratene Anders og Trond. Lurer du på hvorfor Lars fikk interesse for jakt, fiske, friluftsliv og lange ekspedisjoner i ekte villmark?

Øivind Berg har skrevet boka i samarbeid med Lars Monsen, og sammen gjenskaper de hans glede over naturopplevelser og villmarksliv på en helt spesiell måte. Bli med inn i Lars Monsens verden – mer spennende blir det ikke uten at du opplever det selv!

Lettlest, spennende og engasjerende.

Til toppen

Andre utgaver

Hva villmarka lærte meg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Øivind Berg og Lars Monsen:

Anmeldelser Hva villmarka lærte meg

"Dette er en bok om ekte friluftsglede. Den vil fungere som en godbit for dem som allerede er i gang med sitt friluftsliv, og den kan tenne gnisten hos dem som ennå ikke har sittet ved leirbålet. Boken er sterk på å formidle det viktigste: Øyeblikkene, enkelheten, stillheten, naturens bilder og lyder."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Øivind Berg (f. 1955) har skrevet mange bøker for barn, ungdom og voksne om friluftsliv og norsk natur. Han er tildelt kultur- og kirkedepartementets spesialpris for sitt samlede forfatterskap av naturbøker for barn. Han har også fått Sørlandets litteraturpris i klassen sakprosa. Øivind har lærerbakgrunn og har vært aktiv friluftsmann siden han var helt ung.

Lars Monsen (f. 1963) er utdannet lærer, men har hatt villmarka som profesjon det meste av sitt yrkesaktive liv. Sammen med Trond Strømdahl gikk han Norge på langs i 1989/90, og boka om denne ekspedisjonen er blitt stående som en klassiker i norsk villmarkslitteratur. Senere har han vært på flere lange turer i Skandinavia og Nord-Amerika, med Canada på tvers og Nordkalotten som de mest kjente. Flere av disse har resultert i fjernsynsserier og DVD-er.

Lars har aldri hatt noe ønske om å gå fra A til B på kortest mulig tid. Det å være ute og oppleve naturens skiftninger gjennom året med de fysiske utfordringer det kan by på, er det primære – på den måten lærer man å tøye sine egne grenser. Samtidig har det alltid vært rom for å stoppe opp og nyte øyeblikket. Det kan være for å svinge fiskestanga, fotografere og filme, eller for å ta en prat med mennesker som lever sitt liv i villmarka. Eller rett og slett for å gjøre ingenting.