Hva vil folk si (Innbundet)

Forfatter:

og

Hva vil folk si er samfunnsaktuell og personlig. Boka er basert på den norske Oscar-nominerte filmen med samme navn. 

Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Den handler om om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å miste seg selv.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202590239
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 18
Omtale Hva vil folk si

Romanen bak den Oscarnominerte filmen om å vokse opp med innvanderbakgrunn.

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Sammen med venner er hun en norsk ungdom, men hjemme hos familien er hun den perfekte pakistanske datteren. Da faren oppdager at Nisha har smuglet sin norske guttekjæreste inn på rommet sitt kolliderer de to verdenene, og Nisha sendes til familien i Pakistan.

Til toppen

Andre utgaver

Hva vil folk si
Bokmål Ebok 2019
Hva vil folk si
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Hva vil folk si
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Hilde Hagerup og Iram Haq:

Anmeldelser Hva vil folk si

Ukas bokanbefaling 13.11.2019

Det hender bøker blir filmer. Og det hender filmer blir bøker. Sånn som denne. Det er ikke alltid det er like vellykket – verken ene eller andre veien. Men her er det det!
(...)
«Hva vil folk si?» er godt skrevet, lettlest og med en driv, som gjør at du bare må lese videre. Jeg leste den på en kveld, men den slipper ikke taket. Dette er både en viktig og en god bok. Og temaet må vi tørre å snakke om, for som Iram Haq sier i et intervju: «Dette må aldri skje mer».

Les boken!

Anita B. Steigre, Hammerfestingen

Til toppen

Om forfatter

Hilde Hagerup er forfatter i undervisningsstilling ved Norsk barnebokinstitutt. Hun debuterte som forfatter i 1998 med ungdomsboka Bølgebiter, og har senere skrevet en rekke prisbelønte bøker for barn, ungdom og voksne. Sammen med faren Klaus og søsteren Hanne skrev hun TV-serien Snøfall for NRK Super (2016). Senere var hun med å bearbeide Snøfall til en teaterforestilling for Oslo Nye Teater (2018). I 2018 kom biografien Som hennes dager var om forfatteren Anne Karin Elstad. Hagerup er oversatt til en rekke språk. Hun har lang erfaring som formidler til barn, ungdom og voksne både i og utenfor Den kulturelle skolesekken.

Iram Haq (f. 1976) er kjent for sine prisbelønte filmer. Haq har utgitt flere bøker, og Uelsket er hennes første roman.