Hva gjør de dagen lang? (Innbundet)

Forfatter:

Språklek på sengekanten med fantastisk gøyal bildebok som går på rim. Herlige og fargerike illustrasjonen gjør denne til en favorittbok på fanget!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202394912
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 7
Omtale Hva gjør de dagen lang?
En jobb kan være mye rart. Hva driver egentlig de voksne med når barna er på skolen eller i barnehagen? Denne lekne, gjennomillustrerte rimboka tar oss med bak kulissene. En gassballongselger, et par banditter, en sykkelfikser, jordmor, dykker, førerhund og noen miljøaktivisterer er blant dem som blir avslørt på jobben sin.

Ellisiv Solskinnsbakk debuterer med denne energiske samlingen, som er illustrert av Endre Skandfer, bl.a. kjent for illustrasjonene til bildeboka Skylappjenta av Iram Haq.

Til toppen

Anmeldelser av Hva gjør de dagen lang?

Språklek og godmodig tøys med de voksne

"I løpet av en dag er barn og foreldre normalt sett adskilt i mange timer. Hvorfor? Det er et kjent spørsmål for mange barn og foreldre, og heller ikke ukjent i barnelitteraturen. Denne humørfylte boka vil gi barna svaret på en leken måte, og attpåtil på rim. […] Illustrasjonene er tvers igjennom humørfylte, både i strek og farger. […] Illustrasjonene har fått god plass og kler innholdet og formen godt, tekst og bilder virker sammen i et vellykket hele. […] Diktene har ulike antall vers, og ulike rytmer og rim. Her går lekenhet og innhold før regelmessighet og strenghet, og det fungerer aldeles utmerket. I diktene møter vi blant annet en sykkelfikser, en sprudlejente, en taggefjerner, aktivister, en barnehagelærer og skurkene Britt og Kjell. I tillegg får vi også møte en førerhund. Dette er altså ikke en realistisk framstilling av yrker man kan velge, men saftige, gjerne litt groteske framstillinger av de voksne […] Dikt tar ikke lang tid å lese, disse er morsomme og fungerer utmerket å dele ved sengekanten eller på fanget. Rim har en naturlig appell til unge tilhørere, og er en kilde til språklæring og glede. Denne boka er takknemlig å formidle og bør finne veien til mange førskolebarn."Linn T. Sunne, Barnebokkritikk.no
"Morsom og fargerik bok på rim om hva de voksne driver med mens barna er i barnehage og på SFO."Anine B. Edvardsen, Østlandsposten
"Hva er et yrke? Her er det plass til tullball og sannheter. Faktisk er boka ganske klargjørende og i alle fall ikke diskriminerende: her finnes både jordmor, dykker og banditt. Jordmoren heter Roger! Det går unna på flere måter […] med heseblesende energi, sterke farger og mye bevegelse."

Ingun Bøhn, Numer 4/2014

Til toppen