Hva er innovasjon? Perspektiver i norsk innovasjonsforskning (Heftet)

Bind 2: Organisasjon og medvirkning – en norsk modell?

Forfatter:

, , , , , , , , , , , , , og

Legg i ønskeliste

Forfatter: , , , , , , , , , , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 344
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276349641
Kategori: Samfunnsvitenskap og Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Fag: Innovasjon, Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Omtale: Hva er innovasjon? Perspektiver i norsk innovasjonsforskning
Spørsmålet om hva innovasjon egentlig er aktualiseres i takt med at innovasjonsbegrepet tas i bruk på stadig nye samfunnsområder. Erkjennelsen av at innovasjon handler om ulike typer prosesser på mange ulike felt, gjør det viktigere enn noen gang å skape en felles diskusjon om de ulike perspektivene på, og erfaringene med, innovasjon.

Tobindsverket Hva er innovasjon? oppsummerer hva dagens norske innovasjonsforskning dreier seg om, hva man studerer, hvordan man studerer det, hva man anser som gjengs viten og hva man har behov for å vite mer om.

Det første bindet handlet om innovasjon forstått som endringer i samfunnsmessige strukturer og systemer. Bind 2, Organisasjon og medvirkning – en norsk modell?, har fokus på de organisatoriske og individuelle forutsetningene for å være innovativ.

Til toppen

Andre utgaver

Hva er innovasjon?
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Hans Chr. Garmann Johnsen, Øyvind Pålshaugen, Mariann Berge, Britha Bunk, Dagrun Dvergsdal, Lene Foss, Bjørn Gustavsen, Trond Haga, Halvor Holtskog, Bo Terje Kalsaas, Harald Knudsen, Svein-Tore Kristiansen, Øyvind Mydland, Hans Christoffer Aargaard Terjesen og Ragnhild Wiik:

Om forfatter
Hans Chr. Garmann Johnsen (f. 1955) er professor i arbeidslivskunnskap ved Universitetet i Agder. Han har skrevet og redigert en rekke bøker om vitenskapsteori, organisasjonsutvikling, samfunnsendring og innovasjon. Øyvind Pålshaugen (f. 1951) er dr.philos. og forskningsleder ved Arbeidsforskningsinstituttet (AIF) i Oslo. Han har publisert artikler og bøker om innovasjon, organisasjonsutvikling og demokrati i arbeidslivet - i tillegg til kultur- og vitenskapskritiske essays. Harald Knudsen har sin ph.d. fra University of Oregon og har siden 1999 vært professor ved Institutt for strategi og ledelse ved Handelshøyskolen, Universitetet i Agder. Han har lang undervisningserfaring i strategisk ledelse og internasjonal ledelse og har siden 1998 også vært tilknyttet Saïd Business School ved Oxford University, først og fremst med utspring i hans konsept «Jazz og ledelse». Hans forskningsinteresse er særlig knyttet til forholdet mellom kompleksitet, dynamisk interaksjon og strategiutvikling. Han har også vært opptatt av temaer som etikk og ledelsesfilosofi i organisasjoner. Hans Christoffer Aargaard Terjesen er utdannet sosiolog fra Universitet i Oslo og har arbeidet ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2008. Før dette arbeidet han som leder innenfor det private helsevesenet. Terjesen har de siste årene hovedsakelig forsket på og vært involvert i utviklingsprosjekter innenfor fagområdene innovasjon, arbeidsmiljø, sykefravær, konflikthåndtering, seniorpolitikk og ledelse. Terjesen er styremedlem i Senter for seniorpolitikk (SSP).