Hurra for Karsten og Petra (Innbundet)

Serie: Karsten og Petra-bøkene 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 160
Illustratør: Holt, Anne G.
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Karsten og Petra-bøkene
ISBN/EAN: 9788202389970
Alder: 3 - 6
Omtale Hurra for Karsten og Petra

Karsten og Petra er 20 år i år og det er det all grunn til å feire med en jubileumsbok. Denne serien om de to bestevennene som går i samme barnehage har hatt en eventyrlig suksess. De gamle bøkene trykkes stadig opp igjen og nye kommer til. Det startet med de små bøkene om Karsten og Petra, og til nå er det kommet 23 slike bøker. I tillegg er det utviklet egne bøker om Løveungen og Frøken Kanin, om elefanten Kokos og større bøker om Karsten og Petra.

I Hurra for Karsten og Petra har vi samlet to Karsten og Petra-bøker (På biblioteket og Petra får besøk), to bøker om Løveungen og Frøken Kanin (På eventyr i Afrika og i verdensrommet) og en bok om Kokos (Hvem kan blåse vekk vondten), fem bøker i en. I tillegg kommer det noen sanger og en hilsen fra Tor Åge Bringsværd.

Hurra for Karsten og Petra og Tor Åge og Anne!

Til toppen

Anmeldelser av Hurra for Karsten og Petra

Hurra! for Karten og Petra

"Denne samleboka inneholder fem bøker, og egner seg godt som gave til egne eller andres barn."
 
Hege K. Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Til toppen

Om forfatter

Tor Åge Bringsværd (f.1939 i Skien) har fått mange priser både som forfatter og dramatiker, bl.a. Kritikerprisen, Rivertonprisen, Aschehougprisen, Doblougprisen, Riksmålsprisen og Ibsenprisen. Serien om Gobi ble dessuten nominert til Nordisk råds litteraturpris. Han er oversatt til over 20 språk og teaterstykkene hans er oppført i mange land. Han er bosatt i Hølen – den lille, hemmelige landsbyen litt nord for Moss.

Bringsværd skriver for alle aldre, like gjerne for barn som for voksne, og er dessuten en strålende essayist. «Jeg skriver for barn fordi jeg liker å ha et publikum som er våkent og skarpt nok til å forstå og fornemme ting som ikke alltid lar seg forklare», skrev Tor Åge Bringsværd en gang i medlemsbladet for Bokklubbens Barn. Og han fortsatte:

Jeg skriver for barn fordi jeg liker å ha et intelligent publikum som ikke nødvendigvis må ha alt inn med teskjeer, men som er lekent og fantasirikt nok til å henge med i svingene selv om bordet skulle løfte seg og fly ut gjennom vinduet. Barn er kloke nok til å akseptere at det finnes situasjoner der også dyr og blomster kan snakke, og forståelsesfulle nok til å innrømme også fisk og skalldyr et privatliv. Jeg skriver for barn fordi barn ikke ustanselig roper på en bruksanvisning. Det hender også at jeg skriver for et mer voksent publikum. Men det opplever jeg mest som et slit.

For meg er det et spørsmål om å holde meg språklig våken. Og da vet jeg ingen bedre måte enn å holde kontakten med barn. Barn bruker nemlig ofte språket på en slik måte at det er som om vi hører ordene for første gang. Hvis vi tar oss tid til å lytte. Setninger – så duggfriske og uberørte av klisjéer – at det rent støkker i en.

Det er mitt håp at hvis jeg holder kontakten med barna rundt meg, så kan jeg kanskje også holde kontakten med barnet i meg – det barn jeg en gang var, og som ennå finnes der inne, bak dobbelthaker og skjegg. Derfor ikke bare skriver jeg barnebøker. Jeg leser dem også! Helst billedbøker.

Bøker i serien