Huldergubben i svartberget (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1997
Antall sider: 52
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Huldergubben i svartberget
ISBN/EAN: 9788202174873
Omtale Huldergubben i svartberget

En god gammeldags illustrert eventyrsamling med troll som spytter på sola, skjora som frir til kvitreven, hanefar som verken kan gale eller er rød i kammen, de slemme som blir straffet og de snille som vinner både sølv og vakker brud. Eventyrene er basert på muntlige overlevering fra forfatterens oldemor, Gommo. Hun var gårdskone på en liten fjellgård på Tynset i Nord Østerdal. Forfatteren har tilbragt uendelig mange timer på Gommos fang der han ble fortalt de utroligste eventyr med bilder, ord og uttrykk som brente seg fast i minnet. Nå er denne kulturskatten skrevet ned, og eventyrene lever videre i bokform. Boken har svart/hvite illustrasjoner, som en god gammeldags eventyrsamling skal ha. ILLUSTRERT AV ELISABETH JOHNSGÅRD

Til toppen

Flere bøker av Gert Nygårdshaug:

Om forfatter

Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.

Forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss pluss og Søthjerte – en romantrilogi i et erkjennelsesteoretisk tekstlandskap. I Bastionen, Prost Gotvins Geometri, Chimera, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Afrodites Basseng og Zoo Europa (2018) tar han opp aktuelle samfunnsspørsmål. De fire siste inngår i Mino-serien. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».

Oversikt over Mino-serien.

Oversikt over utgavene i serien om Melkior Mussenden (Klokkemakeren, Nøkkelmakeren og Regnmakeren).

Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen. Det har kommet 12 bøker i serien, Honningkrukken, Jegerdukken, Dødens codex, Det niende prinsipp, Cassandras finger, Kiste nummer fem, Den balsamerte ulven, Liljer fra Jerusalem, Alle orkaners mor, Rødsonen, Pergamentet og Budbringeren.

Oversikt over utgavene i serien om Frederic Drum.

Den matglade og matkyndige Nygårdshaug kom i 2012 med sin første kokebok, Vår ære og vår mat. En meget lesverdig og original matbok, skrevet i samarbeid med forfatterkollega Torgrim Eggen, og hvor språkkyndige Helen Uri har en gjesterolle som ordstyrer i en samtale mellom de to forfatterne om mat og litteratur.