Høgare enn sola (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202419295
Kategori: Romaner
Omtale Høgare enn sola

Sommaren 1997: forteljaren vender heim etter ei lang reise.
Han har med seg to vener, ein amerikanar og ein israelar, og dei slår seg ned i eit tomt hus i skogen.Der opnar dei ein pose med sinnsekspanderande rusmiddel.
Rom, samtalar og hendingar flyt saman i ein ny heilskap, kor dei unge mennene ser inn i ei anna verd.

Femten år seinare ser forteljaren inn i sommaren 1997.

Er det ei tid som han ville ha vore forutan?

Til toppen

Anmeldelser Høgare enn sola

"Høgare enn sola er skremmende, og vakker, den gir og innblikk i en virkelighetsoppfatning og en søken etter noe annet."

Anne Schäffer, Bergens Tidende

"Og han får det til. Langt på veg er dette ein roman om vennskap mellom menn med ulike bakgrunnar, men sentrerest om kvinne og barn. Dei rørande skildringane av kjærleik, sorg og tap, og ny von, løftar Høgare enn sola over dei fleste norske romanane eg las i 2013."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"(...)sorga som knuser dei, er skildra så intenst vakkert at det kvelver ein himmel over liva deira, og forteljaren «ser ein kvardag som har glorie». Høgare enn sola er den fjerde romanen til Geir Olav Jørgensen. Dei dannar grunnmuren i noko som er i ferd med å bli ein interessan forfattarskap."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Geir Olav Jørgensen er født i 1971 og kommer fra Husnes i Hordaland. I perioden 1993-2000 var han for det meste på reisefot. Han oppsøkte 27 land i dette tidsrommet. Han har i perioder oppholdt seg i Amsterdam, New York og Berlin. Han debuterte med romanen Mono, og han har siden gitt ut flere kritikerroste romaner.