Hockeysveis fører til dårlige rim (Innbundet)

Forfatter:

Rune Markhus (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 128
Illustratør: Markhus, Rune
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202376338
Alder: 10 - 99
Omtale Hockeysveis fører til dårlige rim

Siw Wyller er debutant, student fra NBIs forfatterutdanning og ikke minst et stort komisk talent. Hennes første bok handler om den forelskete frisøren Lazze som klipper hockeysveis på alle i byen. Lazze er byens store helt, dansebandentusiast og sjarmør som gjerne snakker i rim. Og han er på vei til å få den vakre jenta Gunn. Men han problemer. Når Lazze er nervøs, blir nemlig rimene hans stygge og krenkende. Populariteten begynner dessuten å gå til hodet på ham. Til slutt er Lazze i ferd med å miste Gunn til byens prest. Hockeysveisen er et døende fenomen. Og småbyen truer med å vende ham ryggen. Men Lazze vet råd: Han søker hjelp hos dansebandkongen Lasse Stefans.

Hockeysveis fører til dårlige rim er en absurd og lattervekkende undersøkelse av småbymentalitet, dårlig smak og dansbare melodier. En bok som er kort ved øra og lang i nakken.

Til toppen

Andre utgaver

Hockeysveis fører til dårlige rim
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Siv Wyller:

Anmeldelser Hockeysveis fører til dårlige rim

GRENSELØS DEBUT

"Siv Wyllers debut er en frisk roman om hockeysveis og elskovslengsel, og omslaget er en gavepakke fra illustratør Rune Markhus. [...] Siv Wyller debuterer med Hockeysveis fører til dårlige rim. Hun har skrevet en grenseløs og ellevill fortelling som har med seg elementer fra flere sjangre. [...] Illustrasjoner og tekst formidler historien sammen - og med et stort språklig og humoristisk overskudd forteller Hockeysveis fører til dårlige rim om kjærlighet, glede over språkets rytme, og ikke minst om dansemusikk - samtidig som boka også utforsker og avslører norsk småbymentalitet"

Hilde Dybvik, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Siv Wyller (f.1974) har en mastergrad i litteraturformidling og har studert ved Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning. Hun har tidligere publisert korttekster i antologien Pilot. Bor på landet.