Hitlers tunge av Per Knutsen (Nedlastbar lydbok)

Hitlers tunge (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Espolin-Johnson, Jonathan
Spilletid: 4:01
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202557249
Kategori: Romaner
Omtale Hitlers tunge

En kølsvart roman om utbytting, avhengighet og fornedring. Garantert ikke sovemedisin! Jaroslav, en tidligere bokser fra Øst-Europa, kommer til et fremmed land for å få oppfylt et løfte. Han bor i en liten bil, har ingen penger, men mange pene klær, og kjenner ett eneste menneske dit han kommer. - Vær forsiktig, sier Malfatti, selv om Jaroslav ikke gjør annet enn å stryke hansken over kinnet. - Den kan drepe. Den har drept. - Er den veldig gammel? - Den ble laget i slutten av 30-årene, i Tyskland. En fangevokter, som hadde studert medisin men ikke tatt eksamen, arbeidet lenge med å konstruere en slåsshanske som kunne slå et menneske i svime på ett sekund, uten anvendelse av stor kraft. Under en inspeksjon fikk Hitler se prototypen og moret seg stort over den. Det ble laget mellom tretti og førti kopier, som ble sendt rundt til spesielt utvalgte fengsler. Dette er en av dem. Disse hanskene skal ha tatt livet av flere hundre mennesker. Malfatti puster langsomt. Han unngår omhyggelig å berøre hansken i det han peker. - De svarte flekkene er blod, sier han. - De grå er hjerne. Den fremmede, Jaroslav, møter et kynisk, ynkelig Vesten - et land med små mennesker, små tanker og stort begjær. Men Hitlers tunge er ikke en moralsk forarget roman med den gode fattige mot utbytterne. I den navnløse byen Jaroslav kommer til, er alle, både den tilreisende og lokalbefolkningen, aktører og marionetter i sitt eget, destruktive spill. Hitlers tunge er en av de få romaner, om hvilke klisjeen passer: Den er umulig å legge fra seg. Og den er ingen sovemedisin!

Til toppen

Flere bøker av Per Knutsen:

Om forfatter

Per Knutsen er født i 1951,og oppvokst på Hamarøy i Nordland, men er nå bosatt i Bergen. Han har til nå utgitt 30 bøker: barnebøker, ungdomsbøker, skuespill, thrillere og romaner, sist ut var romanen Broren til Hugo (2016). Per Knutsen har skrevet en rekke bøker for barn og unge. Han har et utrolig blikk for de små nyanser i livet og en stor forståelse for hvordan det er å være elleve år og forelsket - og i ferd med å bli ungdom. Også flere av hans skuespill er utgitt i bokform.

Ungdomsromanen Svømmersken (1994) ble nominert til Brageprisen. For ungdomsromanen Rått Parti (1995) ble Per Knutsen tildelt Kulturdepartementets Litteraturpris. Per Knutsens thriller for voksne, Høytrykk, ble utgitt på Cappelen i 1997.

I 1998 kom Jentekrigen, en uhyggelig ungdomsroman om maktkamp og sterke følelser i en familie. Kriminalromanen Tigermelk fra 1999 fikk meget gode anmeldelser.

Ærlighet, kjærlighet, løgn, lyst og evnen til å være tro mot seg selv er viktige elementer i Per Knutsens roman, Å salte et hjerte (2001). Knutsens bok har thrillerens uro og den svarte romanens dysterhet i seg.
Per Knutsen fikk Havmannprisen for Broren til Hugo (2016), en roman om oppvekst i Nord-Norge i etterkrigstiden.