Hevneren (Innbundet)

Forfatter:

Gry Sønsteng (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 383
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Indelible
Oversatt av: Sønsteng, Gry
ISBN/EAN: 9788204113184
Kategori: Krim
Omtale Hevneren
Bestselgerforfatteren Karin Slaughter er tilbake med nok et drama - så genialt, så ubarmhjertig, så rått - men dessverre så troverdig.

De to gisseltagerne kommer stillferdig inn på politistasjonen i den søvnige landsbyen Grant County. De spør etter politisjef Jeffrey Tollier. Og da en politimann viser seg i døren, begynner de å skyte vilt rundt seg.

Rettsmedisineren Sara Linton og ti små skolebarn som tilfeldigvis er innom stasjonen, blir skrekkslagne vitner til at politimannen faller død om, og søker tilflukt bak skap og hyller. Et ulidelig gisseldrama er i gang. Fra sitt skjulested ser Sara at også Jeffrey er alvorlig skadet og trenger øyeblikkelig hjelp.

Desperat prøver hun å få kontakt med de to gisseltagerne, men ved hver minste bevegelse begynner de å skyte igjen. Om og om igjen tigger Sara de to mennene om å forklare hva de vil, og til slutt kommer det stillferdig fra den ene mannen noen ord som får Sara til å skjelve av overraskelse og intens frykt.

Til toppen

Anmeldelser Hevneren
"Visst er hun en effektmaker, og de rekvisitter hun helst betjener seg av, er blod, hjernemasse og gørr - alt skildret med klinisk, isnende schwung. Dertil finnes det monstrøse mennesker hvis ondskap får en hederlig psykopat til å fremstå som en barnehageonkel i sammenligning. Enkelte partierkan utarte til mas, og litt for mange dialoger gir minnelser om dameskvalderromanen. Altså ikke noe å ofre nattesøvnen på? Hah! Karin Slaughter kan by på mer sugende, nervekrafsende spenning enn de fleste i genren. Og personene hennes lever - ihvert fall en stakket stund ..."Terje Stemland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Karin Slaughter er født og oppvokst i den lille byen Jonesboro, 20 mil sør for Atlanta, og er nå bosatt i Atlanta.