Henrik Wergeland - dikter og villstyring (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202281984
Kategori: Fakta for barn
Omtale Henrik Wergeland - dikter og villstyring
Med ungdommelig overmot og idealisme gyver Henrik Wergeland løs på alle som ikke vil frihet, likhet, demokrati og selvstendighet i Norge. Han skaffer seg uvenner over alt. Han forelsker seg stadig i nye unge piker, som ikke vil ha noe med ham å gjøre. Han blir utestengt fra det gode selskap, og han blir nektet spalteplass i hovedstatsavisene.

Til toppen

Anmeldelser Henrik Wergeland - dikter og villstyring
"Ved hjelp av nennsom dramatisering av sentrale episoder og hendelser, tegner hun et tydelig bilde av samfunnsmennesket og dikteren... En flott gjennomført biografi."
 
Sindre Hovdenakk, VG
"Else Færdens livfulle livsskildring er godt fortalt, lettlest og leseverdig, redelig og velfundert i etterprøvbare kjensgjerninger."Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad
"Denne historien er som skapt for unge mennesker."Torill Næsheim, Vårt Land
"Den er velskrevet og har sin styrke i forfatterens evne til å popularisere og levendegjøre stoffet. Hun tar for seg de fleste sider ved dikterens liv og gjør også på lettforståelig vis rede for diktningen, ideene og de estetiske idealene Wergeland arbeidet etter"Jan H. Landro, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Else Færden (f. 1952 i Oslo, bosatt i Hølen i Vestby) har skrevet flere skuespill, fagbøker og skjønnlitterære bøker for barn og ungdom. Else Færden er utdannet cand.phil. og har blant annet vært norsk sendelektor ved Universitetet i Poznan, Polen, hjelpelærer ved Nordisk Institutt på Universitet i Oslo og informasjonskonsulent på Riksteatret.

Else Færdens debutstykke Speiltrollet (som hadde urpremiere på Oslo Nye Dukketeatret) skal fremføres i Torshavn på Færøyene den 4. Juni på "Barnasjónleikarstevnan". Stykket heter Spegilstrølli på færøsk.

Else Færdens mailadresse: elsefaerd@c2i.net