Henrik Ibsen (Heftet)

Mellom evne og higen

Forfatter:

Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Henrik Ibsen. A New Biography
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex
ISBN/EAN: 9788202238759
Kategori: Biografier
Omtale Henrik Ibsen

Robert Fergusons biografi om Henrik Ibsen (1828-1906) skapte voldsom debatt da den utkom første gang i 1996.

Ferguson bryter med det tradisjonelle bildet av den norske nasjonaldikteren som en kunstnerisk halvgud, og isteden blir vi introdusert for et menneske med alle sine brister og lyter. Fergusons britiske bakgrunn gjorde ham også i stand til å betrakte Ibsen, Norge og nordmenn utenfra: Ibsen var, som sin skikkelse Peer Gynt, norsk av fødsel, men verdensborger av gemytt.

Mellom evne og higen er en modig og forfriskende biografi, skrevet i en uakademisk, personlig og fortellende stil som vil etterlate mange lesere både beundrende og vantro.

Til toppen

Om forfatter

Robert Ferguson er født i 1948 og vokste opp i Nord-England. Han studerte skandinavisk litteratur ved University College i London, og spesialiserte seg etter hvert i norsk. I 1983 kom han til Norge.

Med biografiene om Knut Hamsun (1987) Henry Miller (1991) og Henrik Ibsen (1996) har han skaffet seg et ry som en litteraturkjenner av betydelig format. Han har også skrevet sine egne skuespill og romaner og to ganger vunnet the BBC/Methuen Award for Best Radio Drama.