Hemmeligheter fra fortiden (Heftet)

Forfatter:

Elsa Frogner (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Lost Years
Oversatt av: Frogner, Elsa
ISBN/EAN: 9788202431143
Omtale Hemmeligheter fra fortiden

Hvor lenge har sannheten ligget skjult?

Dr. Jonathan Lyons, en velansett akademiker, opplever et lykketreff da han får et tidligere savnet oldtidsminne – et svært verdifullt pergamentmanuskript – i fanget. Manuskriptet ble stjålet fra Vatikanet på fjortenhundretallet, og siden har man antatt at det har vært tapt for alltid – helt til nå. Dr. Lyons er usikker på sitt neste trekk og innvier noen få andre i sin oppdagelse, men med så mye penger på spill, kan han egentlig stole på dem han har fortalt det til? Situasjonen utarter når Jonathan blir funnet brutalt myrdet i sitt eget hjem. Så, etter hvert som hemmelighetene i privatlivet hans ser dagens lys, blir konen hans, som lider av Alzheimers, mistenkt for mordet. Nå er det opp til parets 27 år gamle datter, Maria, å avdekke sannheten bak farens død. Men det innfløkte vevet av hemmeligheter har spredt seg mye lenger enn hun aner. Nå som noen er fast bestemt på å få tak i det uerstattelige dokumentet, vil Mariah lykkes i å finne rettferdighet både for faren og moren, uten å sette sitt eget liv i fare?

"Hele verdens spenningsdronning"
Booklist

"Clark fortjener honnør for sin intuitive beherskelse av hvordan hverdagsangsten kan utvikles til regelrett skrekk."
New York Times

"Clarks forrykende fortelling om identitetstyver, hevn og mord er en fengslende og tankevekkende thriller som myldrer av pirrende plotvrier.”
Booklist

”Mary Higgins Clark er til å stole på når det gjelder å forstå hva det er som skremmer vettet av oss.” New York Times

”Clark lar historien utfolde seg som den sanne proffen hun er … feilfri.” Daily Mirror

"Jeg tilber Mary Higgins Clark."
Karin Slaughter

”Høyspenningens yppersteprestinne.”
The New Yorker

INTERNASJONAL BESTSELGERFORFATTER - OVER 100 MILLIONER SOLGTE BØKER!

Til toppen

Om forfatter

Mary Higgins Clark (f. 1927 - 2020) var en amerikansk kriminalromanforfatter. Hun har gitt ut over femti bøker og solgt mer enn 100 millioner eksemplarer. De aller fleste har blitt bestselgere i USA.

Bøkene hennes er elsket verden over. I 2014 inngikk hun et samarbeid med Alfair Bruke, som resulterte i romanene Askepottmordet, Bruden som forsvant, Tornerosemorderen og Every breath you take. Sammen med datteren, Carol Higgins Clark, ga hun ut fem kriminalromaner. To av bøkene hennes har blitt filmatisert, og enda flere produsert for TV.

Clark har mottatt en rekke priser, blant annet The Gold Medal of Honor (1993), The Spirit of Achievement Award (1994), The National Arts Club’s first Gold Medal in Education (1994) og The first Reader’s Digest Author of the Year Award (2002).

Clark ble enke i 1964 da hennes ektefelle Warren Clark gikk bort. Sammen fikk de fem barn. I 1996 giftet hun seg med John Conheeney, de var bosatt i New Jersey og hadde til sammen sytten barnebarn.