Hemmeligheter (Innbundet)

Forfatter:

Lisbet Resløkken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Confidenza
Oversatt av: Resløkken, Lisbet
ISBN/EAN: 9788202665678
Kategori: Romaner
Omtale Hemmeligheter

Domenico Starnone behandler i Hemmelighter sine temaer om ekteskap og hvordan leve ærlig sammen selv om man har sine hemmeligheter, på en voksen og intelligent måte.

Pietro er den 22 årig gymnaslæreren som har et lidenskapelig, men stormfullt forhold til sin tidligere elev, Teresa. En dag forteller de hverandre sin aller mest forferdelige og pinlige hemmelighet. Og lover samtidig at de aldri skal røpe den for noen.

Kort etter er forholdet over og Pietro får seg en ny kjæreste som han gifter seg med. Han blir etter hvert en kjent pedagog og fristelser av erotisk og arbeidsmessig art melder seg. Han begynner å betro seg til sin tidligere kjæreste Teresa og oppdager at frykten for at hun skal røpe hans hemmelighet er så stor, at det har skapt et bånd som ikke så lett oppløses. For at hun ikke skal avsløre ham setter han alt inn på å leve et så plettfritt liv som mulig, som omsorgsfull lærer, hensynsfull ektefelle og perfekt far.

«Det er rett og slett et vidunderlig univers å være i, hvor kjærlighet er gjenstand for seriøs intellektuell behandling. (…) Hos Domenico Starnone finner man en pasjon og en omsorg for livet som man kan bli avhengig av.» Marie Louise Kjølbye, Information

Til toppen

Andre utgaver

Hemmeligheter
Bokmål Ebok 2021
Hemmeligheter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Hemmeligheter
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Domenico Starnone:

Anmeldelser Hemmeligheter

Kjærlighetens kjøtere 07.04.2021

«Klokt og velskrevet om gammel kjærlighet som ikke funker, men nekter å ruste.»

«Hemmeligheter er en praktfull liten fortelling, enkel og livs-klok.»

 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Godbit for Ferrante-fansen 14.04.2021

"Klok roman om vanskelig kjærlighet og livsløgner. Da blir det mindre viktig om Domenico Starnone faktisk også er Elena Ferrante."

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

Etter Bånd og En spøk fullfører Domenico Starnone trilogien med romaner som diskuterer kjærlighetsforhold og intrigene som oppstår i følelsesbaserte forhold, med Hemmeligheter. (…) Hemmeligheter viser oss at kjærlighet på en eller annen måte ikke forsvinner. Den forandrer seg, den utvikler seg, men de som har elsket hverandre, fortsetter å hegne om bekymringene, usikkerheten, nølingene og det uoppløselige som tilhører enhver. (…) Hemmeligheter bekrefter de utvilsomme egenskapene til Domenico Starnone som en helt spesiell forfatter, og en kritisk og presis observatør av det menneskelige. Hovedpersonene hans er aldri fullkomne: de fremstår ikke oppriktige, de anser seg selv som middelmådige. De skjuler en del av seg selv for verden, noe som de ikke kan vedkjenne seg selv. (…) Boken passer for et bredt publikum, men fremfor alt for de som ønsker å forstå menneskesjelen: For leserne viser det seg å være befriende fordi man trøster seg med å lese at andre også er ufullkomne og kanskje man lærer å avdramatisere, å være mer tolerant med seg selv og med de som står oss nær.

Giovanna Giraudi, Sololibri

Giovanna Giraudi, Sololibri

«I Hemmeligheter er Starnone på topp: han beskriver noe han kjenner veldig godt, noe vi alle kjenner igjen og ikke kan nekte for, men heller ikke fullt ut omfavner. Han er moralist, men halvveis. Og med dette treffer han blink og beskriver oss perfekt: vi er alle middelmådige forrædere for oss selv.»

Marco Belpoliti, Doppiozero

Marco Belpoliti,, Doppiozero

Til toppen

Om forfatter

Domenico Starnone er en av Italias fremste forfattere, og har vunnet en rekke litterære priser for sitt forfatterskap, blant annet den høythengende Premio Strega. Han har skrevet 14 romaner hvorav tre er oversatt til norsk: Bånd (2018), Spøk (2019) og Hemmelighter (2021).