Hemmeligheten (Innbundet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 381
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sheltering Rain
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202213312
Omtale Hemmeligheten

Tre generasjoner av kvinner kommer sammen etter mange år, og dypt begravde familiehemmeligheter kommer for en dag. Joy, Kate og Sabine lærer noen helt grunnleggende sannheter om konflikten mellom plikt og kjærlighet, om kvinners valg og om mødre og døtre.

Hemmeligheten tar oss fra Hong Kong på femtitallet til dagens Irland. Det er historien om sky og keitete Joy som treffer Edward i Hong Kong og som forlover seg med ham etter en heftig forelskelse. Dagen etter drar han, og de ser hverandre ikke igjen på et år.
Kate er datteren deres. Hun gjør opprør mot foreldrenes tradisjonelle liv med hunder og hester og et digert rått hus på den Irske landsbygda. Atten år gammel rømmer hun hjemmefra med den lille datteren. Hun drar til England og bygger seg opp et nytt liv der.
Men da Sabine er seksten blir hun sendt for å bo hos besteforeldrene. Det skal få følger for alle de tre kvinnene. For da Sabine begynner å interessere seg for mormorens fortid dukker gamle hemmeligheter opp. Og tanker og følelser som lenge har ulmet under overflaten begynner igjen å gjøre seg gjeldende.

Orig.tittel: Sheltering Rain

Oversatt av Monica Carlsen

Til toppen

Om forfatter
Jojo Moyes er journalist og forfatter. Hun ble født i 1969 og vokste opp i London. Nå bor hun i East Anglia med mann og to barn.