Helvetesporten (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202438630
Kategori: Noveller
Omtale Helvetesporten

I Hilde Lindsets andre bok, Helvetesporten, møter vi mennesker som forsøker å finne ut av sin egen livssituasjon.

En forfatter og samboeren hans drar til Paris for å feire at han har skrevet et nytt manus, og blir konfrontert med det de egentlig ikke vil se av hverandre.

En eldre komponist reiser til Philadelphia med sin yngre kjæreste for å høre oppførelsen av sitt nye verk, men underveis blir de sittende askefaste på Island.

Dikteren Rainer Maria Rilke ser tilbake på sin tid som sekretær hos skulptøren Rodin, som brukte resten av sitt liv på å fullføre Helvetesporten.

Debutboken Jeg burde ha sperret deg inne fikk svært gode kritikker, og Hilde Lindset var den første til å motta Saabye-stipendet.

Til toppen

Andre utgaver

Helvetesporten
Bokmål Ebok 2014
Helvetesporten
Bokmål Heftet 2016
Anmeldelser Helvetesporten

Held Lindset det ho lova i debutsamlinga?

"Hilde Lindset har imponerande kontroll på dei litterære verkemidla og skriv ein interessant og ubehageleg prosa. Og ja, om nokon skulle vere i tvil etter dette: ho innfrir her det ho lova i debutboka."Marta Norheim, NRK P2
"Så Helvetesporten imponerer både gjennom helhetskomposisjonen, bruken av undertekst og innslagene av psykologisk dybdeboring."Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
"(...)det er reflekterte og velskrivne tekstar som gir forventningar til neste møte med forfattaren."Oddmund Hagen, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter
Hilde Lindset er født i Oslo i 1978. Hun debuterte med novellesamlingen Jeg burde ha sperret deg inne i 2012. For denne mottok hun Saabye Christensen-stipendet. Siden har hun utgitt fler kritikerroste novellesamlinger: Helvetesporten (2014) og Til døden (2016). Hennes seneste bok er Avskjeder med Judith (2017).