Helt vilt (Innbundet)

– på tur i Bjørneland

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 112
Forlag: Larsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293432012
Kategori: Natur og fritid og Fakta for barn
Alder: 10 - 14
Omtale Helt vilt

HELT VILT – på tur i bjørneland handler om Lars Monsens mange dramatiske møter med bjørn i Alaskas villmark – fascinerende møter som har gitt opplevelsene det ”ville ekstra”. Hans møter med ville dyr, og rovdyrene spesielt, har preget forholdet til dem: Respekt!

Dette er den andre boka om Lars Monsens ekspedisjoner, skrevet for unge lesere. Mens den første boka, HVA VILLMARKA LÆRTE MEG fortalte om hans første turer og begeistring for norsk natur, er det turer i Alaskas villmarksområder og nærkontakt med de store rovdyrene som beskrives i den andre boka. HELT VILT - på tur i bjørneland er rikt illustrert av illustratøren og serietegneren Esben Slaatrem Titland, og hans fortellende tegneseriestrek bidrar til at boka blir lettlest, spennende og engasjerende.

Øivind Berg har skrevet boka i samarbeid med Lars Monsen, og sammen har de klart å gjenskape Lars Monsens glede over naturopplevelser og villmarksliv på en helt spesiell måte – en invitasjon til å bli med Lars Monsen på tur – i bokform.

Til toppen

Flere bøker av Øivind Berg og Lars Monsen:

Om forfatter
Øivind Berg (f. 1955) har skrevet mange bøker for barn, ungdom og voksne om friluftsliv og norsk natur. Han er tildelt kultur- og kirkedepartementets spesialpris for sitt samlede forfatterskap av naturbøker for barn. Han har også fått Sørlandets litteraturpris i klassen sakprosa. Øivind har lærerbakgrunn og har vært aktiv friluftsmann siden han var helt ung.
Lars Monsen (f. 1963) er forfatter, villmarks- og ekspedisjonsfarer, programleder og foredragsholder. Boken "Norge på langs", som han gikk sammen med Trond Strømdahl i 1989/90 er blitt stående som en klassiker i norsk villmarkslitteratur. Han står bak ekspedisjonssuksessene ”Canada på tvers” og TV-programmet ”Ingen grenser” og sistnevnte vant ”Gullruten 2010”. Lars Monsen er blant Norges fremste hundekjørere, og han har deltatt både i Femundløpet, Finnmarksløpet og Iditarot – verdens mest krevende hundekjørerløp.

Lars Monsen er professor i pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet. Han har vært leder av Nasjonalt nettverk for kvalitetsvurdering fra 2001. Han har deltatt i evalueringer av både Reform 94 og Reform 97; i den siste som leder av Programstyret nedsatt av Norges forskningsråd.