Helsehjelp til personer med rusproblemer (Heftet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279501602
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helsefag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Helsehjelp til personer med rusproblemer

Boka gir en framstilling av hvordan rusproblemer kan forstås og identifiseres og belyser hvordan helsepersonell kan yte helsehjelp.

Helsehjelp til personer med rusproblemer er delt inn i tre deler. Del 1 presenterer perspektiver på rusproblemer og helsehjelp, del 2 tar for seg ulike behandlingstilnærminger, og del 3 omhandler tiltak, hjelp og støtte. Ønsket er å bidra til en nyansert forståelse av og kunnskap om rusproblemer, både de helsemessige konsekvensene og hva som skal og kan være god helsehjelp til personer med rusproblemer og deres familier. Sammen presenterer kapitlene dagens kunnskap og forståelser og diskuterer hva som kan ha betydning for de som er berørt.

Til toppen

Om forfatter
Stian Nissen Biong er professor i psykisk helsearbeid og ansatt ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Institutt for sykepleie- og helsevitenskap.

Han er sykepleier og har master- og doktorgrad i folkehelsevitenskap. Biong har arbeidet med personer med rusproblemer i Oslo kommune i om lag 20 år. Hans forskningsaktiviteter har vært knyttet til å utvikle kunnskap om innsideperspektivet ved alvorlig rusavhengighet, overdoser og selvmordsproblematikk. Biong deltar i planleggingen av en nordisk multisenterstudie om betydningen av sosiale nettverk i bedringsprosessene til personer med samtidig psykisk lidelse og rusproblemer. Han deltar også i utviklingen av nasjonal faglig retningslinje om avrusning i regi av Helsedirektoratet.
Siri Ytrehus er professor ved Diakonhjemmets høgskole, Institutt for sykepleie og helse, hvor hun arbeider med masterutdanningen i helsetjenester til eldre.