Helsefremming i spesialisthelsetjenesten (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 328
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202482619
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helsefag, Sosial- og omsorgsfag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Helsefremming i spesialisthelsetjenesten

Denne boka svarer på en rekke av de utfordringene Samhandlingsreformen har medført for spesialisthelsetjenesten i Norge. Forfatterne undersøker ulike pasientgruppers opplevelse og nytte av helsefremmende tilnærminger, hvordan helsepersonell kan fremme pasienters helse, og hvilke strategier og forutsetninger som må ligge til grunn for en helsefremmende spesialisthelsetjeneste. Med utgangspunkt i innsikten denne nye forskningen gir, viser forfatterne hvordan man i praksis kan fremme helse innen spesialisthelsetjenesten, samtidig med at sykdom blir behandlet.

Helsefremming i spesialisthelsetjenesten er aktuell for studenter og forskere innen sykepleie-, helse- og helsetjenesteforskning. Den er også nyttig og aktuell for helsepersonell og ansatte innen kommune- og spesialisthelsetjenestene, og for beslutningstakere.

Til toppen

Flere bøker av Gørill Haugan og Toril Rannestad:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Helsefremming i spesialisthelsetjenesten

Har fysioterapeuter noe å bidra med til helhetlig helse? 24.04.2017

«Etter å ha lest boken ser jeg hvor viktig det er for fysioterapeuter å tenke helsefremmende og ta i bruk de begrepene som brukes innen helsefremmende arbeid. Boken er i hovedsak skrevet for sykepleiere. Flere grupper helsepersonell kan imidlertid dra nytte av kunnskapen, spesielt fysioterapeuter i spesialisthelsetjenesten. .. [...]Bøkene er absolutt å anbefale for den som er interessert i helsefremming.»

Oddbjørg Erla Jonsdottir, Fysioterapeuten 4-2017

Bokomtale: Helsefremming i spesialisthelsetjenesten 20.05.2016

«En styrke i gjennom hele boken er forfatternes fagkompetansenivå, hvor samtlige er sykepleiere i forskningsfronten i sine respektive felt...»«Dette være en nyttig lærebok for ulike utdanningsnivåer og fagfelt, ikke minst for studenter på videreutdanning i kardiologisk sykepleie med fokus på veiledning og rehabilitering. Vi vil også anbefale boka til sykepleiere som jobber innen fagfeltet kardiologi og som trenger god faglitteratur om temaet helsefremming i spesialisthelsetjenesten i sin kliniske praksis.»

Gunhild Brørs, Spesialsykepleier i Kardiologisk sykepleie, Hjerteavdelingen, Sykehuset Namsos, Hjerteposten nr 3. 2016

Til toppen

Om forfatter

Gørill Haugan er utdannet sykepleier og er ph.d. Haugan er ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for sykepleievitenskap, Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet, NTNU. Hun er også tilknyttet Senter for helsefremmende forskning i Trondheim.

Toril Rannestad er utdannet sykepleier og er dr.polit. Rannestad er ansatt som professor ved Institutt for sykepleievitenskap, Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet, NTNU. Hun var med å etablere Senter for helsefremmende forskning i Trondheim.