Helse i tid og rom (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 172
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202260040
Kategori: Helse og sosialfag
Fag: Helsefag
Omtale Helse i tid og rom
Dette er en bok for både arkitektur og helsefagstudenter. Den er tilpasset masterstudenter og helsefaglige videreutdanninger.

Blant annet spør forfatterne hva omgivelsesestetikk og omgivelsespsykologi er. Ved hjelp av historiske og nåtidige eksempler og studier vises sammenhengene mellom bygningers og roms arkitektur og vår forståelse av sykdom, helse og velvære.

Forfatterne gir studentene kunnskaper om omgivelsenes betydning for helse og velvære som er nyttige både når helseinstitusjoner skal planlegges og driftes. De drøfter også i hvilken grad et roms fysiske beskaffenhet setter begrensninger eller kan virke frigjørende og helsebringende.

Til toppen

Flere bøker av Astrid Blystad, Eva Gjengedal og Aina Schiøtz:

Anmeldelser Helse i tid og rom
"Resultatet er blitt en bok med mye lettlest, interessant og tankevekkende stoff [...] Samlet sett en interessant bok som inspirerte denne leseren til å spasere deler av skoleveien fra studietiden."Leif Arne Heløe, Den norske tannlegeforenings tidende
"Så vidt jeg kan bedømme tror jeg boken befinner seg på et nivå som gjør at den vil treffe målgruppene. Samtidig har den potensial til å kunne favne et mer allment publikum. Her er det mye interessant stoff - anbefales."Hilde Bondevik, Tidsskrift for Den norske legeforening 24/2008

Til toppen

Om forfatter

Professor Eva Gjengedal (f. 1951) er utdannet sykepleier, har videreutdanning i intensivsykepleie og er cand.polit. Gjengedal er dr. polit fra Universitetet i Bergen (1994) hvor hun nå er ansatt som professor ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin. Gjengedal har også en deltidsstilling som professor ved Avdeling for helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde. Hennes forskning er blant annet knyttet til akutt og kritisk syke. Gjengedal er medredaktør av flere fagbøker og medforfatter av en rekke internasjonale publikasjoner.