Hellbillies 25 (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202459567
Kategori: Biografier og Musikk
Omtale Hellbillies 25

Hallingdalsbandet Hellbillies er en suksesshistorie, med mer enn 900 000 solgte plater, 1600 spilte konserter og et drøss av hederspriser i beltespennen så langt.

Bandet har også klart det kunststykket å bli elsket av både kresne kritikerne og folket. Med sin blanding av rotnorske tekster og amerikansk countryrock har Hellbillies fått en helt unik plass i norsk musikkliv. I 25 år har de toppet hitlister, radiolister og festivalplakater, og i tillegg vunnet en rekke priser for både musikk og lyrikk.

Men hvordan har bandet klart å holde seg toppsjiktet i så mange år? I arbeidet med denne boka har musikkjournalist Cecilie Asker og fotograf Trygve Indrelid fulgt bandet på turne i et halvt år. Gjennom samtaler og dokumentasjon i bandbussen, backstage, på scenen, og i utallige hotellbarer, har de forsøkt å knekke Hellbillies-koden: hvordan og hvorfor de har blitt et av de største og mest folkekjære bandene vi har.

Til toppen

Om forfatter
Cecilie Asker (født 1976 i Oslo) er journalist og har jobbet i Aftenposten som kommentator og anmelder de siste elleve årene med musikk, TV og teknologi som spesialfelt. I tillegg spiller hun trommer i rockebandet The Launderettes, som har sluppet flere album og turnert i både Europa og USA. Hellbillies 25 er hennes andre bok.