Heksens tid (Innbundet)

spenningsroman

Forfatter:

Tone Myklebost (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 329
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tími nornarinnar
Oversatt av: Myklebost, Tone
ISBN/EAN: 9788280871428
Kategori: Krim
Omtale Heksens tid
Journalisten Einar blir mot sin vilje sendt til avisens lokalkontor i Akureyri. Provinsidyllen slår snart sprekker. En kvinne omkommer på en raftingtur, men er det en ulykke eller er det et mord? Samtidig forsvinner den populære hovedrolleinnehaveren i et gammelt islandsk stykke dagen før premieren. Den unge gutten oppførte seg mistenkelig like før han forsvant, og Einar får en mistanke om at han skjuler noe. I forsøket på å få svar på de to gåtene føres Einar lenger og lenger inn i lokalsamfunnets mørke sider. Sporene leder til organisert krim og storpolitiske intriger. Vi får et innblikk i et samfunn som slites mellom den gamle islandske kulturarven og det nyrike, moderne Island slik det var før finanskollapsen. Boken ble, helt fortjent, kåret til beste islandske krimroman i 2005.

Til toppen

Meget velkomponert, litterær folkrock fra Island, med original kriminalteknisk vri.
Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Heksens tid
Bokmål Heftet 2011
Heksens tid
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Árni Thórarinsson:

Anmeldelser Heksens tid

«Meget velkomponert, litterær folkrock fra Island, med original kriminalteknisk vri.»
Terningkast 6, Fædrelandsvennen

Til toppen

Om forfatter
Árni Thórarinsson (f. 1950) er en anerkjent islandsk krimforfatter som skrevet flere bøker om journalisten Einar. Heksens tid ble nominert til den islandske litteraturprisen, og i 2005 ble den kåret til årets beste krim. Den sjuende sønnen er hans andre bok på norsk.

Árni Thórarinsson har studert litteratur ved universitetet i East Anglia og har arbeidet som journalist. I 2004 mottok han den islandske journalistprisen for sin reportasje om Olafur Ragnar Grimssons presidentstyre. Han var også med på starte filmfestivalen i Reykjavik.