Hatprat av Anne Birgitta Nilsen (Ebok)
Ebok

Hatprat (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.25 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202455040
Kategori: Samfunnsvitenskap , Journalistikk og mediefag , Grunnskolelærerutdanning , Fagbøker , Språk og litteratur og Utdanningsvitenskap
Fag: Journalistikk, Litteratur- og språkvitenskap, Mediefag, Norsk, Samfunnsvitenskap, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Hatprat

Dette er den første boka på norsk som gir innsikt i hva hatprat er og kunnskap om hvorfor denne formen for språkbruk virker. Hvilke språklige virkemidler er det som gjør at noen lar seg forføre eller manipulere av mobbing, netthets og hatretorikk?

Hatprat er en form for språkbruk som kan forsterke og skape negative følelser, holdninger og oppfatninger overfor en gruppe mennesker eller et individ. Hatprat gjør skade, og kan føre til utrygghet og frykt hos utvalgte grupper og individer. Språkbruken kan redusere folks verdi som menneske, og på den måten være et angrep på deres verdighet. I sin ytterste konsekvens kan hatprat inspirere og motivere til hatkriminalitet og terrorisme ved hjelp av voldsoppviglende ytringer.

Denne e-boken tilsvarer p-bokens 1. utgave, 1. opplag, utgitt november 2014.

Til toppen

Andre utgaver

Hatprat
Bokmål Heftet 2014
Om forfatter
Anne Birgitta Nilsen er professor ved OsloMet – storbyuniversitetet og har sin faglige bakgrunn fra lingvistikk, arabisk og midtøstenstudier. Hun har publisert en rekke vitenskapelige artikler og er redaktør og forfatter av flere fagbøker. Hun formidler også aktivt forskningsresultater i kronikker i aviser og tidsskrifter.