Hatet til poesien (Innbundet)

Forfatter:

Thomas Lundbo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The hatred of poetry
Oversatt av: Lundbo, Thomas
ISBN/EAN: 9788202537357
Kategori: Språk og litteratur og Lyrikk
Fag: Språk og litteratur
Omtale Hatet til poesien
I dette oppfinnsomme og klargjørende essayet tar Lerner utgangspunkt i hatet mot poesien i sitt forsvar av kunsten. Gjennomgående forsøker han å forklare den edle feilslutningen som ligger til bunn for alle virkelig gode og virkelig dårlige dikt: impulsen til å overføre et individs erfaring til en samlet eksistens på tvers av tiden.

Til toppen

Andre utgaver

Hatet til poesien
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Ben Lerner:

Anmeldelser Hatet til poesien
"Hatet mot poesien ristar både i hatet og i kjærleiken til poesien. Slik blir boka ein intellektuell oppkvikkar som stiller det råkande spørsmålet om i kor stor grad poeten må slokke lesarens tørst etter ei meining som går ut over poetens individuelle erfaring for å lyse opp den verda vi har til felles."Margunn Vikingstad, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter
Ben Lerner er født i Topeka, Kansas, 1979. Han har fått flere utmerkelser for sien poesi og utgitt tre poesisamlinger. På vei fra Atocha stasjon er hans første roman. Den ble hyllet av et samlet kritikerkorps, tildelt The Beliver Book Award og kom på listen over årets beste bøker i The New Yorker, The Wall Street Journal, The Boston Globe, The Kansas City Star, The New Republic og The Guardian.