Harry Potter og Mysteriekammeret (Innbundet)

Bok 2

Forfatter:

, Torstein Bugge Høverstad (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Harry Potter and the chamber of secrets
Oversatt av: Høverstad, Torstein Bugge
ISBN/EAN: 9788202523602
Kategori: Ungdomsromaner , Romaner , Populære figurer og Romaner for barn
Omtale Harry Potter og Mysteriekammeret
Det andre året på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom, møter Harry nye prøvelser og plageånder, blant annet en ny lærer som heter Gyldeprinz Gulmedal og spøkelset Stønne-Stina.
Alt dette virker som små irritasjonsmomenter når de virkelige problemene begynner: Noen – eller noe – forvandler elevene til stein. Kan det være Draco Malfang, som er en mer utspekulert rival enn noensinne. Kan det være Gygrid? – som har en mystisk fortid som nå endelig blir avslørt? Eller er det den personen alle på Galtvort mistenker mest – nemlig Harry Potter selv?

Til toppen

Om forfatter

Joanne Kathleen Rowling ble født i Chipping Sodbury, nær Bristol i England. 31. juli 1965. Hun bor nå i Edinburgh med sin mann og tre barn.

Hun er forfatteren av en av verdens mest kjente romanfigurer, Harry Potter. Hun skrev den første boka i serien da hun var nyskilt og fattig, men hun hadde brukt mange år på å tenke ut historien. Serien er blitt oversatt til mange språk, og millioner av mennesker, både barn og voksne, leser om Harry Potter. Bøkene har vunnet mange priser i flere land, blant annet Smarties Gold Award og Whitbread Childrens Book of the Year.