Håndplagg til bunader og folkedrakter (Innbundet)

Forfatter:

Torill Sand (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 304
Illustratør: Sand, Torill
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392123
Kategori: Strikking og håndarbeid
Omtale Håndplagg til bunader og folkedrakter

En bok for alle som er glad i vakkert og unikt håndarbeid og som ønsker å lære de gamle, spennende håndarbeidsteknikkene. Og en bok for dem som har bunad og ønsker seg håndplagg til bunaden sin.

Hva er håndplagg? Det er votter, vanter, pulsvanter, halvvanter og ermringer. Boka bringer kunnskapen om disse gamle håndarbeidene fram i lyset igjen. Hundre forskjellige vakre håndplagg blir vist i gamle og nye utgaver - med oppskrifter! Boka gir grundig informasjon i form av oppskrifter og arbeidsteknikker som strikking, hekling, nålbinding, broderi, bruk av perler - og flere kombinasjoner av teknikker. De hundre håndplaggene, som er hentet fra alle kanter av landet, blir presentert med foto både av de gamle eksemplarene og av de nye, rekonstruerte plaggene.

Til toppen

Om forfatter

Heidi Fossnes har bakgrunn som dekoratør og Art Director, og har arbeidet med grafisk design i forskjellige reklamebyråer i over 20 år. Folkedrakter og de forskjellige håndarbeids- og håndverksteknikkene som draktene representerer har vært hennes store interese i mange år. Hun har tidligere utgitt boka Norges bunader og samiske folkedrakter". Cappelen 1993.