Håndbok i husstell for leiemordere (Innbundet)

Forfatter:

Tore Aurstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Hitman's Guide to House Cleaning
Oversatt av: Aurstad, Tore
ISBN/EAN: 9788202321758
Kategori: Krim
Omtale Håndbok i husstell for leiemordere

Tomislav Bokšic, Toxic, jobber som leiemorder for den kroatiske mafia i New York. Han har 66 vellykte drap bak seg. Men med nr 67 går det galt, og han må flykte fra New York. Flukten fører ham til Island. Han tar identiteten til en TV-pastor, som han måtte drepe på flyplassen. For å holde idetiteten sin sjult, går han inn i et komplisert spill i sine nye, kalde omgivelser. Og når leiemorderen må følge opp presteidentiteten, er det duket for både forviklinger og erkjennelser. Hvilke valg blir tatt etter hvert, som følge av erkjennelsene?

Håndbok i husstell for leiemordere er en fortelling om identitet, om skjebne og om kampen mellom det gode og det onde i oss alle.

Til toppen

Andre utgaver

Håndbok i husstell for leiemordere
Bokmål Ebok 2010
Håndbok i husstell for leiemordere
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Håndbok i husstell for leiemordere
"Som alltid stor moro og mengder med galskap fra en av Islands aller fremste forfattere."
 
Sindre Hovdenakk, VG

Lystig og beksvart fra Island

"Hallgrimur Helgason, kjent for prisbelønte romaner som 101 Reykjavik og Islands forfatter har med romanen Håndbok i husstell for leiemordere skrevet en særdeles lystig, brutal og tidvis hylende festlig fortelling om en kroatisk leiemorder som havner på Island. Helgason leverer ikke bare spenning i førstedivisjon, men også en særdeles velformulert litterær tekst med alt hva hjertet måtte begjære av originale, overraskende metaforer, ironiske sideblikk på det islandske samfunn, komiske språkforvrengninger og lynkjappe klipp og vendinger i teksten."Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter
Hallgrímur Helgason, født i Reykjavik i 1959, startet karrieren som maler, og har holdt mer enn 30 utstillinger internasjonalt. Han utga sin første roman i 1990, og har siden utgitt syv ytterligere romaner. Hans mest kjente er 101 Reykjavik, den har også blitt filmatisert. Romanen Islands forfatter ble tildelt Icelandic Prize for Literature in 2001. I 1999 ble 101 Reykjavik nominert til Nordisk råds litteraturpris. Stormland ble nominert til denne prisen i 2007. Hans siste bok Konan við 1000° ble utgitt i 2011 i Tyskland og Island, og i flere andre land i 2012. Hallgrímur Helgason bor i Reykjavik.