Halloween (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202542832
Kategori: Noveller
Omtale Halloween

Det løper en rød tråd gjennom novellene til Kjeldset. Enten det er den gamle mannen som skal på date, Ansgar som er hekta på læreren sin, eller Rakel som gjemmer seg i kjellerstuen på Halloween, så er de alle en del av den løse veven som utgjør livet. Slik T-banen binder sammen øst og vest i Oslo, henger skjebnen i Halloween sammen via en underliggende skinnegang, der sammenhengen kommer til syne i små glimt.

Tania Kjeldset skriver vakre og såre noveller– med sikkert blikk og presist språk sirkler hun inn våre liv.

Til toppen

Andre utgaver

Halloween
Bokmål Ebok 2017
Anmeldelser Halloween

Ømt, sårt og godt 20.07.2017

"Gjennomgående er det en opplevelse av ensomhet og isolasjon som preger personene. Og det er skildret med en ømhet og varme som gjør inntrykk. Men det er rom for humor også, selv om en den ikke er like sterkt understreket. Novellen om de to voksne menneskene på date er en av novellene der Tania Kjeldset gir stort rom for humoren, uten at det går på bekostning av ømheten i skildringen." "I flere av novellene er det i det ytre ganske udramatiske historier som finner sted. Det er gjerne hverdagssituasjoner som er utgangspunktet, som nok vil være gjenkjennbare for mange. Og dette hverdagslige og realistiske grunnpreget er noe av styrken ved boka."
 
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Sammen er vi mer alene 14.05.2017

"God novelledebut med tett indre sammenheng" "...måten tematikken er behandlet på, sørger for å gi samlingen frisk luft under vingene." "Det hverdagslige og forstyrrende går med andre ord hånd i hånd i Halloween. Tittelen på den første novellen, «Avstand mellom tog og plattform», er i seg selv et tydelig uttrykk for det. Alle som kjører tog eller T-bane, har hørt advarselen tittelen henspiller på så mange ganger at den har mistet betydning. Kjeldset på sin side gir den mening igjen i en stramt fortalt tekst, full av rislende ubehag."Anne Merthe K. Prions, Aftenposten

Tania Kjeldset debuterer med en solid novellesamling om utenforskap og ensomhet.

"Det som gjør at disse små, i utgangspunktet ganske udramatiske fortellingene gjør inntrykk, er nettopp det hverdagslige og tilforlatelige ved dem. (...) Kjeldsets språk er presist og usentimentalt, og hun mestrer kunsten å trekke frem objekter og situasjoner som blir talende for karakterenes liv eller sinnsstemning."Ine Lavik, Littkritikk.no
"Jeg håper virkelig at forfatteren har mer på lager til de voksne også for dette var veldig bra. Hun har et fint og lettfattelig språk og de fleste novellene hadde en sårhet i seg som jeg likte så godt. (...) Anbefales!"
 
Beathe Solberg (Beathesbokhjerte.no), Bokelskere.no

Til toppen

Om forfatter

Tania Kjeldset (f.1960) er oppvokst i Oslo. Hun debuterte i 1995 med bildeboken Eplemadammen og har gitt ut en rekke bøker for barn og ungdom. Ungdomsromanen Juli ble nominert til UPrisen i 2010 og er oversatt til svensk, fransk og tysk. Halloween (2017)er hennes første bok for voksne.

Kjeldset er utdannet illustratør ved SHKS i Oslo og har illustrert en rekke bilde- og barnebøker. Hun underviser barn og ungdom i kreativ skriving, og er også tilknyttet kulturskolen i Sørum samt skrivekunstlinjen ved Nansenskolen.