Hageguiden (Innbundet)

Nybegynnerens vei til grønne gleder

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202389109
Kategori: Hus og hage
Omtale Hageguiden
Hagen, eller uterommet som det heter i interiørbladene, er blitt en forlengelse av huset og gjenstand for søte drømmer om late soldager, velduft og kanskje en og annen snerten nyttevekst. Men hvordan realisere drømmen om du ikke vet forskjell på ugress og stauder? Den utfordringen tar forfatterne på strak arm. Boka gir den nødvendige grunnkunnskap som er en forutsetning for å lykkes, samtidig som innsatsen legges på et overkommelig nivå. En god hage skal gi mye glede til de som bor i den – og arbeidet med den skal gi mer energi enn den krever, er forfatternes filosofi.

Første stopp er ti vanlige tabber som andre har gjort før deg, og som du ikke trenger å gjenta. Deretter følger nyttige kapitler om planlegging og grunnarbeid, gode råd for å anlegge og vedlikeholde plen, tråkkheller, hekk og bed og, ikke minst, lure valg av pryd- og nyttevekster. Boka er delt inn i temaer slik at den er velegnet som oppslagsbok både for de som er helt ferske i hagen og de som har mer erfaring.

Til toppen

Om forfatter

Bjørnhild Fjeld (f. 1974) har skrevet historien i samarbeid med sin foretaksomme mor. Fjeld har lang erfaring som journalist blant annet i Østlendingen, VG og Nationen.