Guds ord (Heftet)

Forfatter:

Tor Tveite (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jumalan sana
Oversatt av: Tveite, Tor
ISBN/EAN: 9788202477783
Kategori: Romaner
Omtale Guds ord

Konsernsjef Jukka Hopeaniemi har sagt ja til å la seg intervjue på direktesendt frokost-TV. Dessverre sitter han askefast i Lappland. Han ringer farens gamle sjåfør, Armas Kallio. Han er villig til å kjøre Jukka sørover, men krever godt betalt for det.

Vi forstår etterhvert at det ikke bare er penger til seg selv Armas er ute etter. Armas har en gjeldtynget datter som satser penger i en bank som er i ferd med å fusjoneres med konsernet Jukka jobber i. Jukkas uttalelser på TV den morgenen kan få alvorlige konsekvenser for fusjonen – om han rekker frem i tide.

Det blir en lang og mørk reise fra nord til sør i Finland, men fortalt med Hotakianens karakteristiske vidd og lyse skråblikk på samtiden.

Til toppen

Andre utgaver

Guds ord
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Guds ord

«Denne litterære roadmovien utspiller seg i løpet av ett døgn, er velkomponert som et musikkstykke i fire satser, rommer symbolikk og skarp samtidssatire, ideologikritikk og referanserikdom (...) rappkjefta, elegant og underholdende i en stilsikker norsk oversettelse.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter
Kari Hotakainen er født i 1959. Han er en av Finlands fremste forfattere i sin generasjon. Han har gitt ut fem diktsamlinger og På hjemmefronten (2004) er hans sjette roman. Med denne ble forfatteren for første gang å lese på norsk. Isakskatedralen (2006) er hans sjuende roman. Hotakainen mottok i 2002 Finlandiaprisen for På hjemmefronten. I 2004 ble han tildelt Nordisk råds litteraturpris.