Grunnleggende finansregnskapsforståelse (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Grunnleggende regnskapsforståelse
ISBN/EAN: 9788202285418
Fag: Revisjon, skatt og regnskap
Nivå: Akademisk
Omtale Grunnleggende finansregnskapsforståelse

Grunnleggende finansregnskapsforståelse er en praktisk og lettfattelig innføringsbok i hvordan bruke finansregnskapet.

Oversikt, forståelse for problemstillinger og resonnementer er vektlagt. Boken inneholder en rekke praktiske eksempler, innbefattet et gjennomgangseksempel og et eksempel på en fullstendig årsrapport, samt en mengde oppgaver med løsninger. I bokens siste kapittel ”Finansregnskapet fra A–Å”, finner man i tillegg over 400 ord og uttrykk definert, forklart og plassert i regnskapet.

Grunnleggende finansregnskapsforståelse er usedvanlig velegnet for selvstudium og som oppslagsverk, men boken retter seg også mot studenter som nettopp har begynt å studere økonomi, eller som trenger den som supplement i annen utdanning, for eksempel jus, ingeniørfag og samfunnsvitenskap.

Boken ble belønnet med Erik Kempes nordiske pris for ”fremragende lærebok for handelshøyskoler i Norden”, og den er blitt oversatt til blant annet svensk, engelsk, italiensk og kinesisk.

Til toppen

Om forfatter
Arne Kinserdal var i en årrekke professor i bedriftsøkonomi ved Norges Handelshøyskole. Han har publisert en rekke faglige artikler og skrevet flere lærebøker. Kinserdal er kjent for sitt faglige engasjement og sin pedagogiske interesse. På regnskapsområdet har han engasjert seg sterkt, både nasjonalt og internasjonalt, og blant annet har han vært president i European Accounting Association.