Grisehjerter (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202349882
Kategori: Romaner
Omtale Grisehjerter

Denne kollektivromanen spenner tematisk fra samlivsproblemer via skjønnhetsindustri og spilleavhengighet.

Den lille familien Kine, Konrad og den svært engstelige, seksårige Iver flytter hjem til Kines foreldre nordpå fordi Konrad har spilt bort alle familiens midler og vel så det. Fra dette skjeve utgangspunktet skal de prøve å reparere forholdet.I den lille bygda presenteres en lang rekke personer fra Kines fortid; blant annet Junior som hun hadde en stor kjærlighet til etter at hennes vakre søster Lone droppet ham. Junior driver nå en anerkjent klinikk for plastisk kirurgi.

Vi møter det eldre ekteparet Bjarne og Enid som er nært knyttet til dyra og naturen. Enid er i sorg fordi hun har måttet sende alle geitene på slakteri, og Bjarne som er i sterk opposisjon til Juniors klinikk, finner en morløs elgkalv som adopterer ham. Deres barnebarn Eline som er hestegæren og hennes venninne Krystle som sliter med spisevegring og går i terapi, kommer seg videre på grunn av kjærlighet til hestene.

Ingeborg Arvola skriver underholdende og med stor energi også om alvorlige temaer; spisevegring, skjønnhetshysteri, barns angst, forhold til dyr og natur.

Til toppen

Andre utgaver

Grisehjerter
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser av Grisehjerter
"Grisehjerter er en underfundig humoristisk og sentimentalt rørende roman.(...) Det er en underholdende tekst, morsom, surrealistisk og likevel troverdig."Linda Kaspersen, Adresseavisen
(...) de beste scenene er heftige og røffe, mykt sensuelle og poetiske. Aldri før har forfatteren utfoldet seg på et så stort lerret, med så mye episk energi".Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
"Den nye romanen til Ingeborg Arvola anbefales. Den er artig, levendes og dypt alvorlig."Margoth Hovda-Lien , Nordlys

Til toppen

Om forfatter

Ingeborg (f. 1974) debuterte med romanen Korellhuset i 1999 og har siden skrevet en rekke bøker for barn og voksne. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for romanen Ingen dager uten regn.