Gresk og romersk politisk historie (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202238049
Kategori: Historie, religion og filosofi
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Omtale Gresk og romersk politisk historie

Målet med denne boken er å gi best mulig oversikt over gresk og romersk politisk historie på færrest mulig sider og i enklest mulig språkdrakt. Teksten er avgrenset til å framstille ren politisk historie og fokuserer på de sentrale utviklingslinjene. Boken inneholder kronologisk overblikk og inngående analyser av viktige trekk som framveksten av antikkens bystater, oppkomsten av det athenske demokrati, etableringen av de hellenistiske rikene, romernes ekspansjon, det romerske keiserdømmets funksjon og det vestlige romerrikets oppløsning.

Denne oversikten over gresk og romersk politisk historie vil være av verdi for studenter på alle fagområder der kunnskap om gresk og romersk kultur- og samfunnsliv er relevant. Enkel språkføring og effektig formidling vil også appellere til allment interesserte lesere.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Gresk og romersk politisk historie

«Boka er lett lest og lett likt, og vil trolig være inngangsporten til antikkens historie for mange. [...] All ære til Per-Bjarne Ravnå for fornøyelig lesning.»

A. Pio Pethon, Klassisk forum 1/2007

«Ravnå har skrevet en lettleselig lærebok i et levende språk, han veksler tidvis nydelig mellom først kilder og persongalleri, så de store perspektivene.»

Jan Frode Hatlen, Historisk Tidsskrift 3/2007

Til toppen

Om forfatter

Per-Bjarne Ravnå er utdannet historiker fra Universitetet i Bergen, og har tatt doktorgraden på en avhandling om politikk i den romerske republikken. Han har undervist i antikkens historie ved forskjellige universiteter og høgskoler, og arbeider også med formidling av historie for barn og ungdom.